F Spoznať Francúzsku riviéru pomocou Prima cestovky? + 1 tip ako na to - ŽIVOT PODĽA SEBA

Spoznať Francúzsku riviéru pomocou Prima cestovky? + 1 tip ako na to

 


Leto je obdobie zážitkov. Ja ich zbieram síce celoročne a verím, že aj vy, no jedným dychom dodávam, že práve v lete ich žijem o čosi viac. A toto leto som bola na jednej úžasnej ceste v zahraničí. Znovu som sa vrátila do krásneho Monaka a na úžasnú Francúzsku riviéru. A tentokrát som ju spoznala o trošku viac.  

MONAKO VIE OČARIŤ HNEĎ NIEKOĽKÝMI SMERMI? 



Začnime práve už spomínaním Monakom. Toto je malý štát - má len 2 km štvorcové rozlohu, ale v krásnych úzkych uličkách sa viete rýchlo stratiť (mne sa to nestalo). Je to zároveň krásny slnečný, kaktusový, kvetinový, automobilový a nemožno zabudnúť ani na daňový raj. 

Veľmi príjemné miesto na oddych a zábavu. Za mňa má Monako jednoznačne najlepšiu pláž. Zábava v kasíne môže byť skvelá aj pre turistu. Už za 5 eur si viete vyskúšať hru a môžete povedať, že ste v tomto legendárnom kasíne hrali a v lepšom prípade aj niečo vyhrať. 

Neskutočná história sa krásne prepája s moderným Monakom. A že je tu všetko drahé. Tak neviem akú máte skúsenosť. No počas mojej cesty sa suveníry oplatili kupovať práve tu, bol veľký výber a za veľmi dobré ceny. 

Môžete tu navštíviť Oceáno-grafické múzeum, ktoré vám zaberie hodinku a pol max. tri hodiny. A oplatí sa vidieť najmä panoramatický výhľad na samotnej streche múzeá či korytnačky v nadživotnom akváriu. Musím oceniť aj modernú interaktívnu časť, ktorá vás prevedie naprieč oceánmi vo svete a ukáže vám ich krásu. 

Určite sa oplatí zaspomínať si aj na stále večnú Grace Kelly a pozrieť si prenádhernú katedrálu, či samotný jej hrob. Na hrobe je síce meno Patricia Kelly a sú neustále pri ňom živé kvety. Samozrejme celý Kniežací palác, historické centrum na skale je úžasné a tie ikonické výhľady sú na nezaplatenie. 

Určite vám nemôže uniknúť ani automobilové múzeum GP F1. A toto je teda naozaj topka. Pretože tu nájdete všetky monoposty víťazov legendárneho závodu formuly F1. Toto je super zážitok. A rovnako tak ako sa prejsť po štartovacej rovinke monopostov na F1 v Monaku či vidieť legendárnu zákrutu slávnej formuly. 


















SLÁVNE SAINT TROPEZ JE NAOZAJ TAKÉ ÚŽASNÉ?



Toto miesto patrí slávnym, bohatým a ľudom, ktorí chcú byť videní. Áno, aj ja som tu stretla známeho človeka. Tie jachty, lode sú krásne a celý prístav je nimi prepchatý až vám to nepríde vôbec nič výnimočné. Terasy a reštaurácie si žijú svojím životom a vo víre luxusu sa tu miestami strácate. 

Vily a domy sú tu krásne, ale keď sa pozeráte na domy, ktoré sú všetky krásne odrazu sa stane, že vám pripadajú ako všedné. 

Čo sa ale určite oplatí vidieť je pohľad z návršia na Citadellu, ten je krásny. A keď tu už budete nezabudnite sa pozerať navôkol, určite uvidíte niekoho slávneho, kto sa sem prišiel ukázať. Čo určite zahliadnete je všade prítomná (na obrazoch a kresbách) stále živá Brigitte Bardot. A rovnako nemôžete vynechať ani návštevu legendárnej stanice Žandára zo Saint Tropez, toto mňa osobne ale bohužiaľ trošku sklamalo - čakala som od toho viac. 

Malý tip na skvelý zážitok -  je odviesť sa loďou zo Saint Tropez priamo do krásnej zátoky zvanej francúzske Benátky - Port Grimaud, pričom tu je jednoznačne bezkonkurenčne krásne. Krásne farebné domčeky, úžasne vína, fantastická atmosféra, pohoda bytia, skvelá pláž, nič viac vám netreba. 











LEGENDÁRNE FILMOVÉ CANNES?

 

Toto mesto sa jednoznačne preslávilo celosvetovo známym filmovým festivalom. Je to tu cítiť najmä pri prístave a v časti filmového paláca. Určite sem treba zájsť a odfotiť sa na červenom koberci, či pozrieť si odtlačky rúk slávnych hviezd filmu. 

No keď tu nie ste práve počas tohto filmového festivalu, tak to tu viac dýcha práve tou pôvodnou rybárskou dedinou s množstvom uličiek, rýchlych skútrov, obchodíkov, trhov. Aspoň ja som to tak vnímala. Určite sa oplatí vyjsť si na návršie a pozrieť si krásne výhľady na cele legendárne filmové mesto. A pláž je krásna piesočná. 









CENTRUM FRANCÚZSKEJ RIVIÉRY? 



Nie asi len pre mňa je to mesto NICE. Mesto kde to žije hádam nonstop, kde z pláže vidieť stále prilietať/odlietať nejaké to lietadlo či helikoptéru smerom do Monaka. Mesto, ktoré má niekoľko metrov krásnej kamennej pláže lemujúcej palmami. 

Miesto, kde sa spája história, tradícia a moderný spôsob života. Tu je hádam najlepší kvetinový trh každý deň, okrem pondelka. Vyskúšate tu  najlepšiu bagetu, croissant či si môžete pozrieť legendárnu výrobu čokolády a kandizovaného ovocia. Keď sa budete prechádzať po samotnom móle francúzskej riviéry určite natrafíte aj na legendárny hotel Le Negresco, ktorý chcel kúpiť aj Bill Gates, ale nemal dosť peňazí :) 













A úplne na záver som si nechala ten môj 1 tip ako na to. Áno, môžete vycestovať sami na vlastnú päsť alebo ísť cez cestovku. A ja som túto moju cestu absolvovala so skvelou cestovkou PRIMA TRAVEL, ktorá v ničom nesklamala. Výborná sprievodkyňa a výber tých najkrajších miest francúzskej riviéry priviedol môj zážitok do dokonalosti. Skvelá cestovka a určite si ju vyberiem aj pre ďalšie cesty.

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára