F Bratislava inak! Pohľad na metropolu zo vzduchu a vody - ŽIVOT PODĽA SEBA

Bratislava inak! Pohľad na metropolu zo vzduchu a vody

 


Tentokrát som dala Bratislavu na turistu. A malo to celkom iný vibe. V meste som študovala, žila, pracovala. Dodnes tu chodievam a preto mi toto mesto rozhodne nie je cudzie. Tentokrát som sa však zahrala na turistu a pozrela som sa na mesto zo vzduchu - vyhliadka v podobe ikonického UFA a z vody, na plavbe po Dunaji - tu som bola už niekoľkokrát, ale tentokrát sme sa plavili do krásnej galérie Danubiana. Využili sme tak jednu z možností, ktoré tento rok ponúka spoločnosť ľod.sk. Ak som vás zaujala čítajte ďalej :)  

Ubytovali sme sa v krásnom historickom centre mesta, priamo na nábreží Dunaja. A už sme len vyrazili za našimi cieľmi. Ak ste pri rieke Dunaj, ikonické UFO v podobe jedného z mostov cez rieku vidíte takmer stále. A tiež nemôžete prehliadnuť lode a samotný lodný prístav. 




VRCHOL BRATISLAVY? ALEBO KAM AŽ OČI DOVIDIA? 


Presne tak ja pomyselne vyhliadku UFO TOWER považujem za vrchol Bratislavy. Ak tu zavítate počas krásneho, jasného počasia, dovidíte až do Rakúska. Jedná sa o 365 stupňovú vyhliadku, takže je krásne vidieť celá Bratislava ako na dlani. Počnúc Bratislavským hradom, Dómom svätého Martina, historickým centrom až po nové, moderné časti. A ako sa budete točiť vidíte Inchebu, Sad Janka Kráľa a Petržalku. Veľmi rýchlo sa zorientujete, čo vidíte,  pomocou informačných tabúľ po obvode vyhliadky. 

Ak sa chcete pozrieť detailnejšie môžete využiť ďalekohľad (1 minúta za 2 eura) a potom už naozaj vidíte všetko napr. ako my - koľko ľudí je na hrade a čo tam robia :)
Tiež po alebo pred pozretím samotného výhľadu môžete využiť služby reštaurácie a príjemne si posedieť s panoramatickým výhľadom na celé mesto. Tu je to troška drahšie, ale nie nezaplatiteľné a za zážitok to stojí. 

Do samotnej reštaurácie a na vrchol UFA vás vyvezie výťah, takže žiadne šľapanie, len necelá minútka a ste tam, bolo to strašne rýchlo. Potom naozaj len pár schodov a už vás privíta bratislavský vánok. 

Vstupenky si zakúpite priamo pod vyhliadkou. Cena za dospelú osobu sa pohybuje cca 10eur, pričom poobedných hodinách je vstup drahší. Odporúčam sem prísť MHD alebo si dať prechádzku, ak ste neďaleko. Výhľad jednoznačne stojí za to :)  









NA VLNE ZÁŽITKOV PO DUNAJI? 


Presne! Nechali sme sa unášať Dunajom a vychutnávali sme si krásne scenérie mesta. Od historického centra, moderné vystavané časti, nákladný prístav až po široký otvorený Dunaj, ktorého kraje lemovali "hausbóty". 

Spoločnosť LOD.sk prevádzkuje svoju lodnú flotilu na Dunaji a ponúka hneď niekoľko typov platieb, kde si každý vyberie. My sme si zvolili plavbu do krásnej galérie Danubiana v Čunove. Plavba trvala jedným smerom necelú hodinku a pol. Viezla nás stredne veľká loď MARTIN. 

Vstupenky na loď si treba rezervovať a zakúpiť určite skôr. Podľa eventov sa cena plavby líši od 20 eur až po 60 eur za osobu. Výber je široký a určite si pozriete ich stránku - lod.sk  

Ak už máte palubný lístok, treba sa informovať o názve lode a mieste nalodenia v turistickej kancelárií. Ak prídete autom v prístave je parkovisko. Opäť odporúčam MHD. No a na samotnej lodi vám čas ubieha dosť rýchlo, rovnako ako voda v Dunaji. Rozprávate sa, pozeráte scenérie a keď si plavbu chcete spríjemniť v tomto type plavby si môžete kúpiť aj malé občerstvenie v bufete. Bratislavské scenérie dostali odrazu iný význam, proste iný pohľad veľa robí.  

Odporúčam prísť skôr a byť ako sa hovorí na rade, keď sa začne kontrola lístkov, aby ste si obsadili pre seba tie najlepšie miesta. Personál bol veľmi milý a ochotný. Škoda len, že sme s loďou nezastali priamo pri Danubiane, ale oproti - pretože to bol pomerne veľký kus cesty na obchádzanie peši, čo zhodnotilo viacero účastníkov cesty, nie len ja. Tento výlet bol ale skvelý a hodnotím ho ako super zážitok. 








Verím, že som vám dala nejaký tip ako si výlet v Bratislave vylepšiť. Pretože toto mesto ponúka niekoľko skvelých miest. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára