F Vianočné trhy #2 Mikulášský jarmok v Púchove 2017 - ŽIVOT PODĽA SEBA

Vianočné trhy #2 Mikulášský jarmok v Púchove 2017


Pokračujeme vo "Vianočnej edícií" článkov. Tieto typy článkov sa mi asi píšu najlepšie. Možno aj preto, že tento píšem so zapálenou prvou sviečkou na adventnom venci, zakrytá červenou dekou so zázvorovým čajom a v pozadí mi hrá krásna vianočná pieseň, ktorá je staršia, ale o to krajšia od Hany Zagorovej. A celkom tu vianočnú atmosféru vystihla, v Púchove totiž bola riadnááááá zima :) 




Tento krásny betlehem nás privítal hneď pri vstupe na jarmok. Pekne vynikal pri kostole. Celý krásny z dreva lemovaný vianočnými stromčekmi. Obdivovala som ho - nie len ja. 


Keď ste vstúpili na jarmok cítili ste hneď pravú vianočnú atmosféru. Všetko čo tu bolo príjemne rozvoniavalo alebo bolo lahodné ľudskému oku. Vianočné oplátky, trubičky, punč či medovina nesmeli chýbať. Okorenené to bolo krásnym vianočným vystúpeniam folkloristov, malých detí a samozrejme (bolo pre Mikulášov) nemohol tu chýbať ani Mikuláš. Kto by si nechal ujsť taký super slnečný a poriadne mrazivý jarmok. O tom, že si tu našiel každý to svoje svedčili plné ulice a dobrá nálada ľudí. 


Pozrime sa teda bližšie na zúbok :) tomuto jarmoku. Takýto trdelník a mnoho iného na jedenie lákalo všetkých tých, ktorí držia diétu :) 


Gazdinky sa určite potešili orechom, maku, fazuli. V tomto momente sa mi hneď v hlave vynorila chuť orechového štedráka a všetkých tých dobrôt, ktoré nás čakajú. 


Už som spomínala, že tu boli aj oku ľahodiace vecičky, na len malý zlomok sa práve pozeráte. 


Pre "mäsožravcov" tu bola aj perfektná zabíjačka :) a mohli ste si kúpiť mäso aj na domov. Super bolo, že sa jednalo o čerstvé mäso zo Slovenského chovu. 



Ku Vianociam patrí aj charita. Veď predsa to na nás v tomto čase "vyskakuje" zo všadiaľ. Je dobré vedieť kam tieto peniaze pôjdu. V takom prídete nemám problém a podporím ľudí, ktorým to padne vhod. Okrem vianočného punču, ktorý charitatívne varili poslanci mesta sme sa boli pozrieť aj na vystúpeniach. Vždy ma dostanú detské predstavenia. Aj Vás? Týmto to fakt išlo :) 



Hlavnou "atrakciou" pre deti bola jazda na koni :) V pozadí s tým panelákom to vyzerá úžasne! 



Vianočný stromček na podvečer slávnostne prvýkrát zažal Mikuláš :) Len tak mimochodom tu museli deti riadne poslúchať. Všetky totiž dostali sladkú odmenu. 


Deti sú užasne bytosti. Veria na dobro. Vedia byť úprimné a tešia sa z vecí. A veria, že im Mikuláš niečo v utorok prinesie do ich čižmičky. A aký ste boli Vy? Poslúchali ste? 

Vidíme sa na ďalšom Vianočnom jarmoku. Zatiaľ si užívajte advent. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára