F Všemocný liek ? - ŽIVOT PODĽA SEBA

Všemocný liek ?




Zdroj: http://mercurialaser.cz/nove-hudebni-mody-jen-u-nas/ 


Poznáte tie dni keď sa Vám nechce nič. Vôbec nič, ani len prstom pohnúť. Všetko si odkladáte na neskôr a zrazu sa to kopí a kopí ... A vy to jedného dňa musíte aj tak všetko urobiť. Aj ja to poznám a to som osoba, ktorá ma rada veci ako sa hovorí "na poriadku", ale stane sa to aj mne - priznávam sa. 

Neviem ako Vám, ale mne vtedy vždy zaberie všemocný liek -  hudba. Neviem spievať ani hrať na hudobnom nástroji. OK! Poviem to inak:  neviem spievať, ale spievam a hrať viem bravúrne na nervy, v tom som fakt dobrá :)

A čo na mňa zaberá ? Všeličo :) Moja hudba v playliste je rôznorodá. Márne by ste tam hľadali len jeden žáner alebo nedajbože iba jedného interpreta. Platí však, že počúvam zväčša slovenskú a českú hudbu, podporujem domácich interpretov :) No keď zablúdim do zahraničia, tak si idem napr. Taylor Swift. Zbožňujem od nej skladbu: Blank Space



Vráťme sa však na Slovensko. No tu je hneď viac veci, ktoré ma v minulosti i dnes dokázali nakopnúť. Keď som bola mladšia strašne som fičala na skupine INÉ KAFÉ. Dodnes mňa táto skupina baví, majú vydarený album NEVHODNÝ TYP, z neho napr.čiernobiela, nezáujem alebo nevhodný typ. Z ich staršej tvorby mám dodnes v mobile pieseň Ani minútu


Ako som rástla sa menil môj vkus aj doba. Prišla som k žánru hip-hop / rap. Vlastne neviem ako k tomu nášmu stretnutiu došlo. Myslím, že to bolo keď som bola na strednej :) a chalani počúvali nejakých "rapotajúcich" ľudí, ktorí v jednom kuse nadávali. 
Zo začiatku sa mi to nepáčilo, ale potom prišla zmena. Aj samotný rap sa vyvyjal a dokázal si ma prilákať na svoju stranu. Povedala by som to asi takto: ak ma človek problémy, odžité veci, skúsenosti tak už sa viac sústredí na text samotnej piesne ako na "hudbu". A tak aj v mojom prípade, ale isto to poznáte :)

Keby som sem chcela uviesť všetky super songy nikdy by som tento článok nedopísala :) Teda skúsim  uviesť aspoň pár príkladov :)
Jedna z naj veci, ktorá mňa dokáže fakt nakopnúť Majk Spirit ft. Orion - Nebuď tragéd


Ďalšou super pesničkou od tohoto interpreta sú Hviezdy :)


Z jeho posledného albumu, vlastne dvoch si vyberám dobYjeme svet z čierneho albumu.



 Z bieleho albumu skladbu generácYa s Evou Farnou a Martinom Šurinom.



Zo susedného Česka nájdete u mňa napr. Ektora a song Jednou to budem mít



Viem, že nie pre každého je táto hudba motivačná alebo nabýjajúca. Tiež rešpektujem, že každý má iný vkus. Napriek všetkému toto je "môj šálok kávy". Ak máte chuť nech sa páči odchľupnite si :)


S láskou Vaša
ViErKa 16



CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára