F BIOfarma v Stupave - ŽIVOT PODĽA SEBA

BIOfarma v Stupave


Tak a môj ďalší pracovný výlet so žiakmi bol presne tu.  Biofarma v Stupave už stojí nejakú tú dobu, ale ja som tu bola prvýkrát. A poviem Vám je tam pekne, kľudné prostredie a nájdete tam pohodu a relax, možno aj čosi viac ... 




Po vstupe do vnútra areálu nás privítal strážny psík :) a čerstvý vzduch, pekne upravený areál a hlavne lúka,  na ktorú sme si hneď dali deku a spravili taký neplánovaný piknik v rámci desiatovej prestávky. 






Počkali sme na nášho sprievodcu a potom sme vyrazili na prechádzku po areály a so žiakmi sme si pozreli všetky zvieratá a hlavne mohli sme ich nakŕmiť a chytiť pod dozorom chovateľa. Mimoriadne nás zaujal krásny poník, prasiatka a ovečky, ktoré sme videli vypúšťať z košiara na pašu :) Teraz pridávam pár skvelých záberov :) aby ste mali predstavu čo všetko sa tu dá vidieť. 





A keď sme nakŕmili tohoto koníka tak chovatelia ho zapriahli a my sme sa mohli ako pravý blaváci povoziť na voze :) Hlavne pre žiakov to bol zážitok. 



Ovečky už mali svoj letný strih za sebou, takže takto bez srsti si užívali slniečko. A prasiatka bola pre mestské deti veľká rarita :)



Diviak. Stretnúť ho kdesi vo voľnej prírode nebola by som taká spokojná. Žiaci sa nemohli dotýkať, ale pani učiteľka neodolala :) Ma naozaj hustú a tvrdú srsť, ale moje dotyky sa mu zjavne nepáčili :)


Tu sme si opäť museli dávať pozor na ruky, aby nás nepobodali, ale nakŕmiť sme ich zvládli. 


Myslím, že týmto bolo na celej farme v tomto teple najlepšie :) 
A videli ste už takéto tučné prasa??? WTF! Tak toto je ozaj, že akurát na zabíjačku už :) Mal také malé nohy, že človek ich už ani len nevidel a takto sa vyhrieval na slniečku a žral chlieb. 


Po tejto prehliadke sme si trocha oddýchli na lúke a dali si krátky chill :) no a konečne sme sa mohli odviesť sľúbeným vozom. 




Keď išli žiaci musí isť aj pani učiteľka, nie ?  Pekná atrakcia.


Ďalšia veľká "atrakcia", ktorú tu majú je tento koník. Koník pomáhal pri veternej katastrofe v Tatrách a následne bol sem umiestnený, pretože je už úplne slepý. Chudáčik :(


No a sme na farme, takže na toto sme si museli dávať pozor :)))) ale zase nebolo toho tu až tak moc. Po celom tomto náučnom chodníku sme poriadne vyhladli a šli sme konečne do reštaurácie si dať niečo pod zub :) 



No na obed sme si mohli vybrať z troch možných jedál. Jedli sme na drevenej terase. Personál bol taký priemerný. Skôr by som povedala, že sa tváril ako keby tu pracoval za trest. Následne nám pomýlili počet pitia, čo nás veľmi nemilo prekvapilo. Značná neochota pri servírovaní. Ako učiteľky sme si obed platili a teda sme si dali čučoriedkové gule s grankom. Neviem, ale zhodli sme sa na tom, že tento obed by mal byť sladký, no nebolo tomu tak ... a príliš veľa granka s minimom masla tiež nepridalo na chuti tomuto jedlu. Žiaci mali halušky a tie sa zase sťažovali, že sú slané. Takže bohužiaľ toto jedlo nás dosť sklamalo a pridalo mínusové body :/ ale jedno musím uznať, káva bola fakt dobrá.   


No nakoniec možno povedať, že to bol dobrý výlet :) a hlavne nám vyšlo krásne počasie :)))  a ničím sme si nedali pokaziť náš výlet :) a veru škoda toho jedla v reštaurácii, inak by to bolo na jednotku s hviezdičkou :)))

by ViErKa16

CONVERSATION

1 Comments: