F SLAVÍN Národná kultúrna pamiatka Slovenska :) - ŽIVOT PODĽA SEBA

SLAVÍN Národná kultúrna pamiatka Slovenska :)


Slavín je národná kultúrna pamiatka, ktorá sa nachádza v Bratislave. Už nejaký ten rôčik som v Bratislave a párkrát som tam už bola sa prejsť, ale nikdy som  si to nejako nezdokumentovala :) Konečne sa to podarilo ... 


Slavín je vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku. Monumentálny pamätník vrátane cintorína je pietnym miestom. Sú tu pochovaní vojaci Sovietského zväzu, ktorí padli pri oslobodzovaní Bratislavy začiatkom apríla 1945. Na Slavíne je pochovaných 6845 vojakov. Monumentálny žulový pylón má výšku 39,5 metra. Na vrchole sa nachádza vojak, ktorý má vztýčenú zástavu nad krajinou, ktorá bola oslobodená.






Ja som tu bola s kamoškou začiatkom júla, takže už tu boli aj nejaký ti turisti :) ale keďže sme to všetko dokumentovali aj my, tak to vyzeralo, že sme tu prvýkrát a na chvíľku som si myslela, že sme čínsky turisti :))) 


Asi čo som ocenila najviac je to, že zo Slavína je ozaj skvelý, nádherný výhľad na Bratislavu. Viete v tomto meste je viacero krásnych výhľadov, ale tento mňa za poslednú dobu asi dostal najviac. Samotný pamätník je uprostred prírody (ktorej a v Bratislave nie je zase až tak málo ako sa to hovorí) a ten výhľad - kombinácia ako vyšitá na oddych a relax. 



Taký mini výletik na relax a načerpanie pohody v tomto teple sa zišlo. Ak by ste chceli môžete sa na Slavín vyviesť aj "emhadečkou" alebo rovno ako my isť pekne si to vyšlapať. Tá prechádzka je celkom príjemná, pretože sa prechádzate po uličkách s prekrásnymi domami :) No ale neviem bývať by som tu asi nebývala, neviem si to totiž predstaviť v zime alebo byť odkázaná na mhd, ktorá tu jazdí len sem-tam, a k tomu je to len mikrobus. Jazdiť autom po úzkych a rozbitých uličkách tiež nie je výhra. Teraz to vyzerá ako čistý hejt, ale je to len opis skutočných pocitov, ktorých momentálne mám v hlave. 
Ak ste tam ešte neboli, tak sa choďte pozrieť výhľad stojí naozaj zato a na chvíľku si tam ozaj oddýchnete.  


by ViErKa16

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára