F MADE IN SLOVAKIA - ŽIVOT PODĽA SEBA

MADE IN SLOVAKIA



Počas týchto prázdnin som si jednoducho nemohla odpustiť NEísť do Tatier :) Vysoké Tatry sú to najkrajšie čo Slovensko vie ponúknuť svetu (ale nie je toho predsa viac,  sme krásna krajina). 
Ja som bola na výlete s rodinou a strávila som tento rok čas len na Štrbskom plese a na zvyšok Tatier som sa bola len tak okrajovo pozrieť. Minulý rok som v Tatrách bola dlhšiu dobu a tu som navštívila iné dominanty, dali si turistiku atď.  Tento rok som sa rozhodla pre väčší relax práve na Štrbskom plese a okolí ...


Tak nech sa páči RAJ :) ale pekne od začiatku... Do Tatier sme prišli vlakom a následne sme sa presunuli TEŽ (niečo ako mhd v Tatrách ) a presunuli sme sa do Novej Polianky a následne na Štrbské Pleso. A presne tu sme trávili v rámci možnosti (najmä počasie) celý pobyt.



Tento výhľad je z vlaku tesne pri Poprade. Tatry boli trochu zahmlené, ale nevadí tu si človek moc počasie nenavyberá. 


No a musela som si strihnúť selfíčko so spomínanými TEŽ :) hneď na začiatku nášho výletiku. A tu už robím grimasy na hladine Štrbského Plesa, kde sme si boli začlnkovať. Podľa je to úžasná možnosť vychutnať si Tatry z inej perspektívy. Je to veľmi dobrá atrakcia pre návštevníkov a bol o to aj veľký záujem.





Oddychovala som,  boli sme aj na menšej turistike,  pozreli sme si športový areál na Štrbskom plese. Počasie nám viac - menej vyšlo :) i keď v Tatrách si moc nenavyberáte matka príroda je mocnejšia :))) Boli sme si pozrieť aj športový areál na Štrbskom Plese a pekne sme vyšlapali aj skokanský mostík.






No a tak sme si aj z Tatier kúpila menší suvenír :) viete už som vo veku keď človek chce len niečo male doniesť z výletu domov a tak som spojila príjemne s užitočným a kúpila som si Tatra Tea :) Chutný bonus z výletu.


My sme boli v krásnom staršom penzióne v Novej Polianke počas nášho výletu ubytovaní,  no väčšinu času sme strávili v krásnej, úúúúžasnej tatranskej prírode. Neviem akými superlatívmi ešte nazvať tento krásny kraj našej malej veľkej krajiny :) Je to fakt nádherne čo dokáže príroda vytvoriť. 


Po dobrej turistike sme si dali obed na Solisku a teda som si dopriala rezeň :)



Ak ste odvážni môžete vyskúšať vevericový horolezecký park :) pre mňa nič vhodné keďže sa bojím výšok.


No a neviem už ako slovami opísať tuto krásu tak prikladám pár skvelých záberoch  :) Myslím, že aj tak dobre túto nádheru poznáte :))) Musím povedať, že som sa tam príjemne oddýchla strávila krásne dni,  pokoj a relax bol na dovolenke prvoradí i keď trochu som si aj zašportovala. 


Neďaleko plesa si môžete vyskúšať pravé chutné čerstvo odtrhnuté čučoriedky :) a tiež sa môžete dať previesť na konskom voze.


A na záver sme nemohli obísť ani novo postavenú časť a to apartmány Smrek. Niekto povie, že komercia, ale podľa mňa to nie je zase až také zlé.



Som rada, že som počas mojich letných prázdnin nevynechala Tatry a už sa to stáva u mňa akýmsi zvykom, že sem chodím podozrivo často :))) ale viete čo?  Mne sa to páči... a komu by sa nie však :) 

by ViErKa16

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára