F BANÍCKY JARMOK 2016 PRIEVIDZA - ŽIVOT PODĽA SEBA

BANÍCKY JARMOK 2016 PRIEVIDZA


Uplynulý víkend sa konal u nás doma jarmok. Každoročný Banícky jarmok v Prievidzi, ktorý nikdy nesklame. A tento rok nebol výnimkou :) Fantastický program, super atmosféra, jarmočná pohodička a samozrejme burčiak, cigánska a perníky .... 
Vráťme sa ale pekne na začiatok tj. piatok ráno. Presne začal v štýle slovenskej kapely No name resp. jedného z ich textov "vidieť jak chodíš rozospatá za prácou".






No a tak som prišla medzi prvými na jarmok, presne ako aj ostatní predajcovia - tiež máme isté pravidlá. Stánkov bolo mimoriadne veľa a mnoho tovaru :) človek si mohol vybrať čo mu hrdlo ráčilo ...



A tak som teda strávila celý víkend v štýle  POP-CORNu :) Ale zase na druhú stranu aký je zdravý, žiadny lepok, mnoho vitamínov najmä skupina B, polyfenoly (látky, ktoré viažu neželané látky v organizme). Piatok napoludnie začal sprievod celým jarmok a teda bol oficiálne otvorený.  



Program ako vidno aj na plagáte - tak bol fantastický :) Teda k nám prišli hotové esá zo slovenskej hudobnej scény ako NO NAME  (to milujem), potom aj iný ako Horkýže slíže, Gladiátor a z ľudovej nôty Ľudovít Kašuba či heligonkári .... Hlavne podvečer sa preto toto námestie pred hotelom Magura zaplnilo do posledného miesta. 


Sprievod na čele s doprovodným vozidlo dopĺňali "vysoký muži", nesmeli chýbať BANÍCI a jednotlivé skupiny pôsobiace v meste napr. mažuretky, bubeníci, folklórne skupiny... a v sprievode nemohla chýbať ani pani primátorka :)












Som strašne rada, že mi zapózovali :) a takto sme si spríjemnili deň...



No a samotný jarmok. Bolo toho na výber, veľa fotiek som urobila z toho najlepšieho. Maľovanie na tvár, nafukovacia šmýkala :) inak tu si môžete objednať aj vy a to priamo tu. Okrem iného balóny, maďarské klobásy, zelenina, trdelník ...  










A prečo by sme si nezajazdili na koníkoví a tak deti mohli vyskúšať niečo nové a nie len dookola otrepané elektrické autíčka :) 



A nemohli sme ani obísť remesla, ktoré takto propagovali na jarmoku. Plieskanie bičom síce nie je extra príjemná vec, ale keď už je to naša tradícia tak dobre..

Suuuuuuuper strávený víkend :) celý bol pracovno, akčno, oddychovo úúúúúúúúúúžasný :)))

by ViErKa16

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára