F Valentine's Day ... Mix things of the week :) - ŽIVOT PODĽA SEBA

Valentine's Day ... Mix things of the week :)


Tento týždeň zhrniem veľmi rýchlo. Udialo sa toho toľko veľa. Samozrejme gro tohoto zhrnutia bude tvoriť Valentín :) A tak sme aj my so žiakmi pripravili darčeky pre svojich blízkych a ľudí, ktorých majú radi. 
Učiteľ má veľkú "moc", myslím tým, že dokáže ovplyvniť zmýšľanie žiakov.  A preto som tento sviatok uviedla ako nie IBA sviatok zaľúbených, ale tiež ako sviatok lásky všeobecne.  Pretože nie len v tento deň by sme mali rozdávať lásku, ale aj v iné dni. Žiaci pre rodičov vytvorili kráááááááááásne valentínky :)))
Samozrejme nie je život len o práci, ale aj zábave a užívaní si! 




Po ťažkom dni si človek musí jednoducho vypiť :) A tak sme si večer na vypnutie dali do tela. Ale vždy s mierou samozrejme. Inak nenormálne dobrý likér, ktorý sa dá kúpiť v obchodoch Lidl. 
Na raňajky a doobeda som začala praktizovať ovocie.  Beriem si dávku vitamínov na raňajky, ale aj na desiatu. A tu je ukážka jednej mojej porcie.  


No a samozrejme okrem vyrábania valentíniek sme v klube riešili aj iné témy. Ako napr. už tradične sme sa hrali na vedcov :))) A moji vševedkovia vedia toho už teda požehnane z chémie / biológie. Okrem toho, že si čítame z encyklopédie si robíme hravé chemické pokusy, učíme sa o kostre a ľudskom tele. Milujem, keď ich to takto baví.  Od nich je najlepšia spätná väzba a pri 6 a 7 - ročných deťoch musíte byť v téme ozaj doma. Iba človek, ktorý téme rozumie dokáže danú vec vysvetliť deťom. Ako povedal Albert Einstein teraz parafrázujem:  Keď to nedokážeš vysvetliť 6 ročnému dieťaťu, tak tomu asi dobre nerozumieš. Veľmi dobrá skúsenosť je to pre mňa. Ďakujem :) 



Vždy treba trochu vypnúť a oddýchnuť si! Hlavne treba nabrať energiu :) A tu človek naberie len v prostredí mimo toho čo navštevuje bežne :) A ja som konečne po veľmi dlhom čase išla na prechádzku doma! Okolo nášho krásneho Bojníckeho zámku :) ale o tom už viete v podrobnom článku na mojom blogu. Krásne zamrznuté jazero a čarovný Bojnický zámok :) Som rada, že som sa narodila presne v tomto krásnom kúte sveta :)





To čo tu bolo len v začiatkoch, keď som tu bola naposledy je dnes krásne rozrastené :) Bože toľko lásky všade :) Toto je hádam najromantickejšie miesto na Zemi :) Aj my svoju lásku presne tu spečatíme ?! :) 



Krásny chill deň sme zakončili v reštaurácii, kde sme si dali "šmakocinku".  Výborne jedlo v krásnej tematickej reštike :) Myslím, že fotka hovorí za všetko. 



A ja MILUJ KORČULE :) Po veľmi dlhom čase som zavítala na prievidzký zimák :) Perfektný relax. Nič viac som si nemohla prať :) 



Tento článok je mix všetkého najmä mix miest môj domov a Bratislava.  A tu sme boli s babami na kávičke. Fakt dobrej kávičke v Centráli :) 
Tieto lístky konopy som si kúpila v lekárni a varím si z toho čaj :) A hlavne si ho dávam večer aby som mala pokojnejší spánok. Nie nie sú to žiadne drogy! Je to normálne reálne kúpený čaj v lekárni pre čaj, tinktúry, výluhy...


A celé dva dni nám trvalo kým sme urobili tieto krásne valentínky. Nechcela som tu moc rozoberať veci ohľadom valentína a celého tohoto sviatku. Do dnes som to nejako neriešila. Ale tento rok je trocha špeciálnejší :) Je to síce americký sviatok ale ja som si ho poslovensčila :))) 
Proste mi to nedalo Vám neukázať tú krásnu oduševnenú prácu žiakov. Fakt robili s radosťou, odhodlaný to dať :) Sú úžasní ... Vedeli to dať krásne aj pomocou mojej krátkej inštruktáže. Tak Vám prikladám pár záberov, ktoré vznikli počas výroby darčekov :) 











Musím Vám povedať jednú úsmevnú príhodu čo sa mi stala počas toho tvorenia. Jednému žiakovi hovorím, že to takto nemôžeš urobiť veď to daj takto (keď prehneš papier bude to lepšie) a teraz to poriadne zastrihni a je to. Po chvíľke príde žiak a ukáže mi to (zastrihnuté presne naopak) hovorím mu :  Ježiš to malo byť naopak veď! Žiak nato: Nie to nie je Ježiš ten visí v kostole! A hneď Vás prejde ten smútok (nervy), že to dal naopak. Aj tak sme tento výtvor zachránili a urobili z neho krásny detský výrobok. Toľko radosti, energie, lásky  a úsmevu Vám vedia dať. 




TRAMTA DÁ !!! Je to tam už len počkať na utorok a môžeme potešiť našich najbližších :) A ako to býva tak nie je všetko je dokonalé a niekedy sa proste v človeku striedajú nálady :) A tak aj u mňa. Hádam najviac vystihujú tieto dva nasledujúce obrázky moju náladu. Nemala som dlho túto "depku" veď predsa sa nájde vždy niekto kto vie presne povedať tie slová čo človek potrebuje. Ty vieš kto! Ďakujem...



Každý človek si niečo necháva pre seba.  Alebo to chce prežívať len v realite. Aj keď veľmi rada píšem pre Vás aj točím videa na svoj channel sa mi už stalo, že mám krásne momenty zachytené na kamere ale nedokážem ich tak intenzívne naživo prežiť ako vtedy keď nemám kameru poruke. 
A preto sa určite veci jednoducho na net nedostanú ale myslím, že to tak máme viacerí či?
A netýka sa to vždy len negatívnych vecí (o tie sa človek nerád delí a rozpráva). 
Trocha úvahy na koniec článku :) 

by ViErKa16

CONVERSATION

1 Comments:

  1. Bojnicky zamok je top, milujem ho. Je uplne krasny :D A deticky su velmi sikovne :)

    OdpovedaťOdstrániť