F Ako som oslavovala 650. rokov??? - ŽIVOT PODĽA SEBA

Ako som oslavovala 650. rokov???


Tento článok sa nedá začať nijak inak ako JEDLOM :) Teraz to vyzerá, že som pažravá, ale nie je to tak. Cez víkend sa uskutočnili oslavy obce v susednej dedine. A presne to vystihuje aj názov článok. Boli sme jednoducho osláviť 650te výročie obce KOŠ. 

S touto dedinou máme osobnejší vzťah. Najmä moji rodičia, ktorí tu vyrástli. Dedinu následne poddolovali baníci a viacerí ľudia sa museli vysťahovať. Neviem prečo, ale dedina opäť začala rozkvitať. My sme tu boli z recesie, pretože moji rodičia tu boli pred 50-timi rokmi ako malé deti :), ktoré ešte nemali tušenie, kde ich život zaveje. Dneska sme s nimi opäť prišli sem!



Začínam jedlo. A to u mňa nie je zvykom. ALE! Musím uznať, že inak sa nedalo. Bolo to totiž neskutočne dobréééééééé. 
Na výber bolo snáď všetko možné!
Tu si už pochutnávam na guláši :)



Domáce palacinky ako od babičky. A nesmelo k dobrej hudbe chýbať pivečko :)



Tak sme sa teda vybrali v ústrety tomuto dobrodružstvu. Okrem jedla boli pripravené súťaže pre deti, hasiči, kynologovia a hudobný program, ktorý nebol nič moc. My sme sem prišli len na jednu folklórnu skupinu, kde pôsobila aj moja starká. 








Same rozhovory, spomienky, zážitky... Človek by ani neveril ako život ukáže veci. Ani som nevedela ako ma to nakoplo. Rôzne životne osudy (dobré aj zlé) za tých 50 rokov a človek si hneď uvedomí o čom je život. 



Na záver programu zaspievali akúsi typickú pieseň pre túto obec. A bola to krásna bodka za opäť úžasným víkendom. Samozrejme dedinská zábava, ktorá nasledovala to cele zdokonalila :) 
by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára