F This is Slovakia! High Tatras mountain 2017 - ŽIVOT PODĽA SEBA

This is Slovakia! High Tatras mountain 2017


Dovolenka sa pre niekoho rovná more, pláž, drinky, voda... Hej správna hypotéza. ALE! Pre mňa je najkrajšia dovolenka u nás DOMA. Zahraničie je krásne aj ja mám pár krásnych miest vo svete za sebou. No na tejto dovolenke som sa zamyslela NAČO CHODIŤ DO SVETA, KEĎ DOMA MÁME RAJ?!




Ako pravý Slovák som aj ja absolvovala dovolenku v Tatrách. Krásne Vysoké Tatry, lanovky, výhľady, pohoda, ticho, turistika = raj. Najprv sme sa zastavili v Starom Smokovci, kde sme bývali prvú polovicu dovolenky a potom sme sa presunuli smer Štrbské pleso. Celý čas sme sa pohybovali vlakom. Ten tu majú dobre zorganizovaný a chodí cca každú hodinu. 







Každoročne chodím do Tatier v lete, ale vždy je to iné. Stále ma dokáže čosi prekvapiť. Štrbské pleso je priam neuveriteľne nádherné. Čistá paráda. Fotky hovoria za všetko. A samozrejme sme si uchovali spomienky v podobe videa. A rada sa s Vami podelím :)



Bože, ale je to Slovensko krásne :) 








Ak chcete môžete vyskúšať aj člnkovanie. 







Pri Štrbskom plese sme sa najedli a dali ich originálnu kávičku a pomaly sme sa presunuli do športového areálu. 
Prešli sme cez skokanský mostík a hore na Solisko sme sa vyviezli lanovkou. Vychutnali sme si čistú slovenskú nádhernú krajinu a hlavne to TICHO. 




Na lanovke som prekonala svoj strach z výšok. Stálo to zato. Riadne krásny pohľad to bol. 



Priatelia nech sa páči Predné Solisko a výhľad dole na jednotku s hviezdičkou. 







Museli sme sa "posilniť" na cestu dole :))) 



Zrkadlovka v nadmorskej výške 1840 m musela jednoducho byť :)



A keď sme pristali pevne na zemi :) Tak sme dopriali fajnovučký obed a kávičku (pridali sme k tomu aj Tatratea... )










Domov sme si kúpili zopár darčekov. A to tatranský čaj, horcovicu. A celý čas som mala takéto krásne okuliare na sebe. Originál slovenské s národným vzorom. 



Unavení, no plný zážitkov sme sa vracali späť domov. Náš výlet hodnotíme na výbornú. A o rok sme tu opäť :) Tatry sú jednoducho TOP :) 

by ViErKa

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Tatry sa mi spajaju s prirodou a turistikou. Neviem si zatial predstavit dovolenku v Tatrach bez toho, aby sme sli na turu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu Tatry sú kráááásne :) A vždy je tam čo pozerať.

      Odstrániť