F Novianske dni 2018 opäť nesklamali - ŽIVOT PODĽA SEBA

Novianske dni 2018 opäť nesklamali


V posledné roky sa to u mňa stalo tradíciou. Neviem ani prečo. Možno ma vždy dostane tá atmosféra, pohostinnosť, chutné jedlo... Neviem. Každopádne tento rok akcia Novianske dni opäť nesklamala. 

Okrem kultúrneho programu, súťaži v jazde na býkovi, skvelého jedla od miestnych spolkov a fantastických zákuskov som sa ocitla v pekne zrekonštruovanom areáli. Neviem kedy sa udiala táto zmena (okrem tejto akcie sem nechodím), no je to k lepšiemu. Vynovené fasády búdou, nový asfalt či pódium, len dotvárali príjemnú atmosféru Novianských dní 2018. 



Tak ako nás privítala táto rohožka pri vstupe do Kultúrneho domu, vítam aj ja Vás pri tomto článku. Kultúrny program bol zorganizovaný tak, aby si v ňom každý našiel to svoje :) Pre ľudí bola pripravená tombola, obyvatelia súťažili v pečení koláčov, deti sa mohli dať namaľovať a vyšantiť na kolotočoch. Počas sobotného doobedia sa konala súťaž hasičov, milým oživením bola súťaž v jazde na býkovi. Pri tejto atrakcií som si spomenula na akciu, kde sme chutnali býka (pozri staršie články). 






Celý program sa odohrával vonku v areáli a časť bola vo vnútri kultúrneho domu, čo bolo tento rok výhodou najmä pre jeho klimatizáciu :) Aspoň trošku sa zmiernilo to horko z vonku. V stánkoch s občerstvením si mohli návštevníci vybrať z veľkého množstva. Za mňa jednoznačne vyhráva grilovaný pstruh a langoš. Skvelé boli aj palacinky, hranolky. Tiež ste mohli ochutnať guláš, klobásku, varenú kukuricu, bagety, perníky, pukance a samozrejme pivo a kofolu :) 








Ak by sme sa vrátili k prvej fotke :) Tak zákusky, koláčiky ste mohli ochutnať vo vestibule kultúrneho domu. A poviem Vám oni nie len dobre vyzerali, ale aj chutili. Prepáčte musím sa ospravedlniť - oni boli famózne. 





Takže na záver iba toľko, dúfam, že o rok som tu zas! Pripíjam na život, na krásny víkend a samozrejme aj na Vás Diviacka Nová Ves :P :)

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára