F 95. Medzinárodný maratón mieru Košice 2018 / PEACE MARATHON KOŠICE SLOVAKIA - ŽIVOT PODĽA SEBA

95. Medzinárodný maratón mieru Košice 2018 / PEACE MARATHON KOŠICE SLOVAKIA


Medzinárodný maratón mieru (MMM) v Košiciach alebo Košický maratón je najstarší maratón v Európe a tretí najstarší na svete. A ja som bola jeho súčasťou počas 95-teho ročníka.  Bol to krásny zážitok! A toto je určite najvzácnejšia selfička akú môžem mať! Celý tento víkend patril Košiciam a najmä Medzinárodnému maratónu mieru :) Tento rok som sa ho zúčastnila aktívne aj ja! Na úvod musím poďakovať životu za možnosť to všetko absolvovať. Chcelo to veľa mentálnej energie, cviku, odvahy a prekonávania. No nakoniec som to dala! A som šťastnááááááá :) Ten pocit je neopísateľný, facinujúci.  A čo Vy a beh? Bežíte? 


Túto atmosféru jednoducho bolo treba zaznamenať a okrem silnej spomienky je ideálne aj video :)
 



Už v piatok sa vydávali štartovné čísla, takže sa predišlo zmätkom a dlhým radách. Celý maratón bol osadení v centre mesta, blízko autobusová, železničná stanica. Hotel Hilton a Aupark bol stredom maratónskeho mestečka. Stánky so športovým oblečením, jedlom boli umiestnené pri bežeckých koridoroch - príprava pred behom. Celé to utužilo atmosféru behu a hlavne to zútulnilo priestor, dodalo to tiež ducha bežeckému podujatiu. V bulletine ste sa dozvedeli všetko podstatné, písaný bol prehľadne. Čo už zaostávalo bolo umiestnenie smerových tabúľ na samotnej akcií. Podľa mapky sme vedeli kde by mali byť šatne, no hodilo by sa nám ako cudzincom v Košiciach väčšie usmernenie práve na mieste. Inak to bolo ok! 


Najstarší maratón v strednej Európe má jednoducho svoje čaro. A samozrejme som sa musela odfotiť s maratóncom, olympijským ohňom a zo samotným zakladateľom maratónu. Po behu sme si dopriali poriadny obed, za odmenu :) Reštaurácie sa na akciu poriadne pripravili. Trafili sme naozaj milú obsluhu a pri tom množstve ľudí sme pomerne rýchlo našli aj stôl. Okrem fotiek, zážitku a atmosféry som si domov doniesla aj magnetku. Škoda, že nemali niečo s behom, ale myslím, že aj táto je krásna. Hlavne mi vždy pri pohľade na ňu naskočí v hlave maratónsky film :) 











Počasie vyšlo perfektne! Celé to vlastne bolo perfektné! Krásna bežecká akcia už po 95-krát :) A pre mňa 1krát aktívne :)  Dúfam, že moje bežecké tempo bude len pokračovať! 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára