F Traktory Mačov 2019 - ŽIVOT PODĽA SEBA

Traktory Mačov 2019


Po dlhšej dobe tu máme článok! Áno priznávam, troška som to zase zanedbávala ale už nebudem - sľubujem J Nenašla som si čas, chuť, energiu a tak celkovo pre písanie článkov napriek tomu, že som zažívala toho mnoho. Neviem či by Vás to ani bavilo vo forme článkov. Ďakujem však za sledovanie na sociálnych sieťach, tam ste sa rozbehli a zažívali ste so mnou mnohé veci. Tí, ktorí ma sledujete viete. Ďakujem. 
Ale k veci. Verím, že článkov bude pribúdať! Veď ide leto a to je more zážitkov, poznávačiek či akcií J Poznáte to isto. Ja sa celkom teším. Dúfam, že bude minimálne také ako to minuloročné, ak nie aj lepšie. Stále som toho názoru, že nie je dôležité miesto, ale ľudia - s ktorými ste tam. Lebo len tí Vám vedia vyrobiť tu pravú prázdninovú atmosféru. Takže už len cca 3 týždne a hor sa na LETO!

Chvalabohu vybrala som si jedno z tých povolaní, ktoré má skoro celé leto voľné. Áno jasne, že budem pracovať na niektorých veciach, na ktoré som nemala počas školského roka čas ALE! Budem prvom rade oddychovať a nejako to prepájať navzájom. Úprimne, nezávidím ľudom prácu v tých horúčavách a najmä keď viete, že vonku „zúri“ krásne leto! Ale ako sa hovorí: Sloboda si vybrať, tak si vyber J


Uff celkom som sa na začiatok rozpísala. No dlhšie sme sa nepočuli, tak som chcela uviesť veci na právu mieru. Ale teraz už naozaj k veci! 


Tento víkend som sa zúčastnila prvýkrát akcie TRAKTORY MAČOV. Akcia sa už koná niekoľko rokov, no ja som vždy v tento čas bola v Bratislave. Život to ale zariadil tak, že som sa tu mohla ocitnúť. Akože priznávam, dedinu som vôbec nepoznala. Do Diviackej síce chodím na dožinky (koncom augusta), ale v tejto časti som teda nikdy nebola! A práve v sobotu som to zmenila. Treba spoznávať Slovensko J A pritom som toho toľko veľa zo sveta videla, no za rohom svojho domova som nebola J Ak ste si všimli (tí čo pravidelne sledujete), začala som aj na blogu aj v živote preferovať výlety po Slovensku. A nebude ani toto leto výnimka. Dokonca som si začala písať aj zoznam, aby som náhodou nezabudla, kde všade chcem ísť.

No späť k akcií. V Mačove sa teda konala pravidelná akcia. Jednalo sa o stretnutie traktorov, veteránov, motoriek, nákladných aut a samozrejme stretnutie nadšencov pre tento druh zábavy. Pri všetkých týchto krásnych skvostoch ste sa mohli pofotiť, popozerať z každej strany, spoznať históriu a pozrieť si aj spanilú jazdu. Veteráni boli krásni. Pár kúskov tu bolo priam geniálnych, napr. autíčko Mr. Beena či „zelený hrášok“, staré babety, Lady či Škodovky. Neviem či starnem ja J J J ale niektoré autá si už pamätám keď chodili ešte normálne po cestách. Dokonca sme tu mali aj spomienku na bývali režim v podobu áut Verejnej bezpečnosti a ľudí oblečených v starých uniformách polície, hasičov či sestričiek. Zakúpiť ste si mohli magnetky či hračkárske zmenšeniny áut.

A samozrejme tu nesmelo chýbať jedlo. A bolo ho tu teda požehnane.  Od výmyslu sveta, napr. guláš, klobása, cigáň v žemli, haruľa, zabíjačkový tanier, prasiatko, halušky, langoše, sladké dobrôtky, cukrovinky a mnoho iného... Každý si prišiel na svoje. Keďže bolo fakt teplo ochutnali sme len guláš a ten bol veľmi dobrý.


Tiež ste tu mohli vidieť ukážky súťaží traktorov či odviesť sa na vyhliadkovej jazdy helikoptérou. Pozrieť množstvo stánkov a pre deti tu bol prichystaný doslova nafukovací kútik v podobe 4 nafukovačiek, maľovania na tvár...




























Nato, že som tu bola prvýkrát akcia je to pekná. Každý si tu môže vybrať čo ho zaujíma. Veteráni boli naozaj pekné a traktory všetky pokope pripomínali zmenšený Agrokomplex v auguste J Pre chlapcov hotoví raj! S tou dostupnosťou sem je to už troška horšie. Musíte ísť autom, problémom je aj samotné parkovanie a celý areál je staršieho vydania, takže nič moc. Každopádne ja akciu hodnotím ako jednu z tých lepších. 

Bola to príjemne strávená slnečná sobota.

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára