F 54. ROČNÍK FOLKLÓRNYCH SLÁVNOSTI POD POĽANOU V DETVE 2019 - ŽIVOT PODĽA SEBA

54. ROČNÍK FOLKLÓRNYCH SLÁVNOSTI POD POĽANOU V DETVE 2019



Uplynulý víkend sa konala krásna akcia v Detve. Bol totiž 54. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou v prírodnom amfiteátri v Detve. Krásna slovenská tradícia, ktorá sa konala už 54 krát vo svojej histórií. Jedinečné podujatie, ktoré spája tradíciu, folklór, viaceré generácie a súčasnú modernú dobu.

Na Detve totiž nájdete všetko! Moderné kolotoče pre deti a mládež, celým jarmokom môžete natrafiť na všelijaké stánky, nesmú chýbať tradičné remeslá a po novom obľúbený priestor KRAJINSKÝ DVOR, ktorý má na Detve malú tradíciu – realizuje sa totiž len 6 rok. Ale myslím, že je mimoriadne obľúbený J Môžete v ňom ochutnať špeciality Slovákov žijúcich v zahraničí. Tu neodolal asi nikto!

Okrem toho všade sama hudba, folklór dýcha z každého rohu, vystupujúci v krojoch a neskutočne krásne vystúpenie v samotnom prírodnom amfiteátri. Tento rok som sa snažila preniesť tu neopísateľnú atmosféru do videa, ktoré nájdete na Youtube a prikladám Vám ho aj sem.



Viac ako moje slová povedia fotky J Bolo tu krásne i napriek tomu, že v sobotu mierne narušil poobedný dážď. Každý si tu prišiel na svoje.





































Vyzerá to tak, že o rok som tu opäť! Ak ste tu ešte neboli, tak máte námet na výlet na budúce prázdniny :P Každý Slovák by tu mal aspoň raz za život byť. Tiež neholdujem tradícii folklóru o dušu, ale tu je toho toľko na výber, že ten folklór je krásnym spestrením.

by ViErKa 

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára