F ROADTRIP NÍZKE TATRY 2019 #donovaly #demänovskadolina #jasná - ŽIVOT PODĽA SEBA

ROADTRIP NÍZKE TATRY 2019 #donovaly #demänovskadolina #jasná


A sme v cieli! Presne to sme si povedali v Jasnej :) Ak ma sledujete na Instagrame viete, že sme si dali taký menší #roadtripnizketatry zdieľala som tam s Vami celú moju cestu od začiatku až po koniec a tak ste mohli vyrtuálne cestovať so mnou cez Donovaly, Demäňovskú dolinu až do Jasnej. 
Ako to vyzeralo a kde všade sme sa zastavili, čo sme videli sa prehľadne dozviete v mojom novom videu na Youtube. Áno, opäť som dostala chuť natáčať a strihať! A samozrejme pre Vás čitateľov som pripravila sumár a fotky v podobe tohoto článku. 

Úplne na úvod Vám odporúčam pozrieť si video :) Je tam zmapované všetko stručne, jasne.


Snažila som sa zachytiť atmosféru výletu, slovenskú prírodu, našu nádhernú krajinu a hlavne top miesta na našej ceste na prieč Nízkymi Tatrami :) Možno niekomu povedia viac fotky. 

Začali sme na Donovaloch. Tu sme si pozreli oblasť Nová hoľa, lyžiarske stredisko a to ako vyzerá v lete, môžete si tu požičať kolobežky aj bicykle (za10eur), alebo sa vyviesť lanovkou hore na vrchol a pozerať sa na krásy z hora! Tiež môžete vyskúšať bobovú dráhu či navštíviť s deťmi Donovalkovo alebo Habakuky, kde sa skvele vyšantia a animátory sa o nich postarajú. Na centrálnom parkovisku si môžete zakúpiť suvenír alebo aj syry či iné špeciality.

Tiež sa tu nachádza Donovalský pivovar. A ten sme navštívili aj my. Varia tu rôzne jedlá, predjedla, pochutiny, pivné špečiality ale hlavne ponúkajú kvalitné a chutné pivá a to všetko v krásne štýlovo zariadenom priestore. Vypichla by som iba platne kapely Hex, motorka Harley, podpísaný dres Višňovkého (na ktorého rozlúčkovom zápase sme boli) a medaile z Ironman-a a mnoho iného. Na poschodí okrem vypitvaných zvierat majú aj živého papagája, ktorý sa Vám dokonca pozdraví "AHOJ" celkom milé čo poviete :) My sme vyskúšali pivo Donovaly summer a Lucifer IPA oba typy boli veeeeľmi dobré. 















Poďme ďalej... Pokračovali sme v smere jazdy do Demänovskej doliny. To je priam raj pre nadšencov jaskýň. Totiž hneď dve máte vedľa seba Demänovská jaskyňa slobody a Demänovská ľadová jaskyňa. Sú krásnym dielom prírody a oplatí sa ich vidieť! Dajte si pozor obe jaskyne sú pondelok zatvorené ako väčšina takýchto lokalít počas leta.

Do ľadovej jaskyne sa odporúčam poriadne obliecť, pretože počas prechádzky v nej jednotlivé vrstvy oblečenia určite oceníte :) Okrem toho je tu veľmi milá koliba priamo v lese. Tá tu je pomerne dlho (neviem presne) ale ja som sa sem vrátila po rokoch a bola stále tu. :) Jasné prešla miernymi zmenami ,ale podstata zostáva rovnaká. Čaro lesa jej dodáva perfektnú atmosféru. K tomu tu veľmi chutne varia a obsluha (aspoň tá naša) bola neskutočné milá a vtipná. Nestáva sa často kedy musím dať čašníkovi fakt palec hore! 

V celej doline je množstvo kolíb a verím, že všade je skvelo, ale tu je proste najlepšie. Koliba TRI STUDNIČKY je geniálna! Ak tu budete vrelo odporúčam sa tu zastaviť :) Po takej výdatnej turistike ten rezeň bol fakt odmena :) Samozrejme sme vyskúšali aj tradičný vyprážaný syr a bryndzové halušky nemohli chýbať veď máme pravú tradičnú slovenskú dovolenku :) 

















Krásna slovenská časť nás pomaly priviedla k nášmu cieľu! Postupne sme sa dostali do finálnej destinácie - Jasná Nízke Tatry. Tu som nikdy nebola na dovolenke a v lete už vôbec. V zime raz počas lyžovačky. Ale bolo to už dosť dávno. 

Jasná na prvý pohľad nijako extra neočarí (môj názor) k samotnému stredisku vedie úzka cesta cez hustý les. Privítajú Vás koliby a veľké záchytné parkoviska, ak vyjdete priamo až hore konečne vidíte Chopok. Tu je tiež pomerne veľa parkovísk, takže z autom žiadny problém. Hneď Vás privíta veľká vodná nádrž a presklenný CRYSTAL BAR. Samozrejme pokladne na lanovku na Chopok. 

A množstvo hotelov. Asfaltovou cestou môžete pekne križovať všetky tieto hotely a dostanete sa k novému, ešte nedostavanému komplexu Damián. Ich chatky sú už ale k dispozícií a výhľad majú brutálny. Ak bude pokračovať ďalej cestou dostanete sa k Vrbickému plesu. My sme tu tiež podnikli nejaké tie turistiky :) Dobré sme si oddýchli v posteli (po takej únave) akurát v lete tu nie je až taká ponuka jedla, jediná voľba je vyjsť trošku vyššie na zjazdovku a tam sa Vám po pravej strane už vynoria menšie reštaurácie. 

Turistika na Chopok je ideálne a stredne náročná, no môžete sa sem vyviesť aj lanovkou - sedačková, pozemná a kabinková. Tento krát sme mali na pláne iné turistiky takže Chopok sme minuli ale chytáme sa sem ešte ísť! 

















Inak vždy som tajne túžila visieť niekde na fasáde :))) A je to tu! Pri tomto apartmánovom dome som sa jednoducho odfotiť musela :)

Bol to krásny dlhý a zážitkami nabitý výlet. Nemyslela som, že to raz poviem, ale odporúčam tieto výlety v štýle #roadtrip -u Cestujete autom po vopred dohodnutej ceste, spoznávate miesta, ľudí a lovíte zážitky :) Čo viac k prázdninám treba?

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára