F X-BIONIC SPHERE - ŽIVOT PODĽA SEBA

X-BIONIC SPHERE


Tento rok sme si povedali, že okrem spoznávanie miest po Slovensku budeme objavovať aj novo vybudované veci, areály, miesta... Tak sme teda zavítali do tohto pomerne ešte nového, krásneho a naozaj veľmi pekne vybudovaného areálu X-BIONIC SPHERE v Šamoríne. Pre nás nie je až taký neznámy.  Boli sme tu totiž počas bratislavskej zimnej bežeckej série a už vtedy sme si povedali, že to tu teda vyzerá parádne. Potom sa rok s rokom minul a konečne sme sem prišli aj v lete a mohli sme absolvovať tento parádny aquapark. Konal sa tu kemp Martiny Moravcovej, trénujú tu aquabely či slovenský olympijský tím. 

Už na prvý pohľad nie je ako ostatný. Nachádzajú sa tu totiž dva veľké plavecké bazény - 50M a 25M (vo vnútri). A teda v 50M sme si parádne zaplávali, všetky plavecké dráhy boli k dispozícií a keďže sme tu boli počas týždňa a v čase doobedia a obeda nebolo tu ani veľa ľudí. To znamená, že nikde sme nečakali ani na vstupe, výstupe, pri bufete, na káve, pri športovom areály a ani v bazénoch nebola plnka :) 

V športovom areály si môžete požičať veci a zahrať napr. voleyball či iné, všetko na čistom piesku, takže si pripadáte ako pri mori. Ďalšou výhodou je, že všetko kupujete na náramok (ako už skoro všade), takže žiadne peniaze nemusíte mať pri sebe. Oddýchnuť a občerstviť sa môžete v bufete (jedlo a nápoje) alebo v minibare (tu nájdete limonády, drinky, kávu). Všade príjemný personál, ktorý obsluhuje rýchlo. Ani na jedlo, ktoré Vám pripravujú nečakáte dlho. V areály sú tiež niečo ako malé potraviny - čerstvé pečivo, niečo malé pod zub. 

Čo sa týka vody vo veľkom/malom plaveckom olympijskom bazéne bola cca 28 stupňová a v ostatných od 33 do 35 stupňov (najmä vo vnútri). Voda bola čistá a pri každom bazéne bol plavčík. Vo vnútri bola klimatizácia, takže žiadny ťažký vzduch nehrozil. Všade samé slnečníky, lehátka k dispozícií, hojdacie siete tiež. To čo by som chcela vyzdvihnúť je fakt, že tu majú fakt fakt fakt super trávnik. 

Okrem Aquaparku je v areály (vedľajšia zóna) aj krásny, veľký jazdecký areál pre kone. Údajne je najväčší v strednej Európe. Majú tu kone ľudia z celého sveta, prevážajú ich na preteky, ale tiež sú tu aj stajne pre slovenské kone a konajú sa tu rôzne jazdecké preteky. Moc sa tomu nerozumiem, priznávam ale je to parádny pocit sa len na to pozerať. Krásne, šikovné kone a perfektní jazdci. Počas našej návštevy sa tu konal jazdecký kemp a tak sme mohli pozorovať z terasy jazdeckej reštaurácie kone z Argentíny či Francúzska. 


















Myslím, že som to dosť obsiahlo opísala :) Treba sa tu zastaviť určite to stojí zato. Takto v lete obzvlášť :)

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára