F Jedlo na vianočných trhoch - ŽIVOT PODĽA SEBA

Jedlo na vianočných trhoch



Vianoce, Vianoce... Pre každého znamenajú niečo iné. A rovnako tak aj predvianočný čas. Tento rok bol pre mňa predvianočný čas jeden veľký predpríbeh. Počasie nám mimoriadne prialo, stále krásne slnečno a nadpriemerne teplo. Čo mne osobne vyhovovalo. Mierne divné to bolo napr. v momente, keď hrali koledy či vianočné piesne. 

Teraz tesne pred Vianocami to síce vôbec nepociťujem, že idú nejaké sviatky. Proste asi potrebujem cítiť zimu! :) Ale na vianočných trhoch to naozaj žilo. Boli sme pozrieť už tradične Bratislavu a tiež Partizánske, Prievidzu či Nitru. V tomto článku som sa ale zamerala len na jedlo na vianočných trhoch v Bratislave. Tak poďme na to!

Bolo tu snáď všetko možné. Klasiky ako cigánska, lokše (všetkého druhu), štrúdľa, langoše či iné typické veci. Zároveň sa tu objavili novinky ako domáce hranolky (od firmy Orbis), bataty na rôzne spôsoby, zabíjačkový tanier či jahňacie mäso zo Slovenka. Za (ne)tradičné jedlo na vianočné trhy považujem bryndzové halušky. Ktoré mali mimoriadne veľký úspech a chutili fakt dobre. Tiež ste mohli kúpou jedla podporiť rôzne organizácie a spoločenstvá. My sme podporili centrum na Kramároch, seniorov a pomoc obetiam týrania. Myslím, že tento článok je viac o fotkách ako o mojom obkece :) 

Musím povedať, že mi tu všetko chutilo (aspoň to čo sme mali). Nemôžem ale zabudnúť na varené víno, vianočný punč či medovinu. Bolo tu toho požehnane. To bolo mierne riedené vodou a presladené. K večeru tu bolo už pomerne veľa ľudí. Za novinku v rámci stánkov považujem čokoládové náradie. Zvyšok bola klasika ako čiapky, rukavice, medovníky, trdelník... 

Tak teda nech sa páči vianočné trhy v podobe jedla vo fotkách :) A aby som nezabudla novinkou boli vratné poháre (záloha 2 eurá) a možnosť platiť kartou. 




















Ako ste na tom Vy? Radi chodíte na vianočné trhy či ich nemusíte? 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára