F sLOVEnsko ❤ - ŽIVOT PODĽA SEBA

sLOVEnsko ❤




Tento rok je priam stvorený na dovolenku na Slovensku. I keď ja už roky presadzujem dovolenku doma! Slovensko je krásna a bohatá krajina na zážitky, prírodu, atrakcie a všetko možné aj nemožné - len treba správne hľadať. O Tatrách som už písala niekoľkokrát a dokonca v rôznych ročných obdobia či článok bol zameraný len na niečo výnimočné. A tento raz to pojmem netradične. Budeme v Tatrách, ale zameriam sa na jeden skvelý hotel, resp. wellness. Pretože nie len turistika sa dá robiť v Tatrách. Človek tu vie aj krásne zrelaxovať v saunách, pri bazéne, vo vírivke. A to všetko v krásnom vysokohorskom prostredí s výhľadom za 100 bodov. 
Jasné Tatry sú úžasne a môžeme byť radi, že sú na Slovensku. Myslím, že v súčasnosti sú už dostupné (cenovo) komukoľvek, len treba chcieť. Pri krásnom počasí sú výhľady neskutočné. Príroda tu vie prekvapiť v každom ročnom období. Čerstvý vzduch a málo áut na ceste sú len prijemnou čerešničkou na torte s názvom Tatry. Kdekoľvek v Tatrách pôjdete, vždy máte čo robiť a teraz nemyslím na vysokohorskú turistiku v podaní túry na jeden z ich štítov. Aj v doline, resp. v jednotlivých častiach je čo robiť. My sme tento rok trávili mini-dovolenku v obci Starý Smokovec. Ako hotel sme si vybrali zrekonštruovaný Grand hotel Bellevue. Ak by ste hľadali význam slova v jeho názve, zistili by ste, že slovo – bellevua znamená budova s vyhliadkou alebo pekná vyhliadka. A zjavne pri pomenovaný hotela vychádzali z jeho polohy. Pretože keď sem prídete, tak výhľad Vás dostane na prvú šupu! Z tohto hotela je výhľad snáď z každej izby. Ranný pohľad po zobudený na Hrebienok či Slávkovký štít je - no ani slovom neviem opísať.







Hotel je pekne a blízko situovaný asi cca 500 m od samotného strediska Hrebienok. Obklopuje ho krásny hustý les. Výhodou je priestranné parkovisko pred hotelom. Ak máte chuť na jedlo, k dispozícií je hotelová reštaurácia a v areály aj slovenská reštaurácia. Personál je milý, sympatický a ústretový. V hoteli sa nachádza Lobby bar so skvelými zákuskami (každý deň iná ponuka) a skvelé drinky. Takže keď je vonku dážď, nie je čo riešiť. Izby sú krásne, štýlovo a moderne zariadené, krásny drevený dizajn. Apartmánové izby sú jedna radosť. A poďme k tomu najpodstatnejšiemu – Wellness a Spa.

Táto časť hotela sa nachádza v jeho podzemí, ale tým, že hotel je postavený v kopci tak samotný wellness je vlastne na poschodí a hlavne s opäť krásnym výhľadom - tentokrát do doliny. Môžete pozorovať tatranskú železnicu J
Aby som to zhrnula - nachádza sa tu 5 víriviek, 7 sáun (bylinková, eukalyptusová parná, fínska, ľadová...) samozrejme veľký plavecký bazén a oddychová miestnosť s mimoriadne pohodlnými ležadlami. Toto je fakt krásny, veľký wellness na celom jednom podlaží. Vírivka s nočnou oblohou je čistá topka. Pekne dizajnový vzhľad obkladačiek im mimoriadne vyšiel. 






V reštaurácií sme absolvovali raňajky aj večeru. Obe boli výborne, veľké porcie a naozaj chutné jedlo. Personál bol ochotný a dobre zorientovaný vo všetkom. Myslím, že viac Vám povedia fotky. Za mňa môžem povedať, že tento hotel vrelo odporúčam všetkými desiatimi. Výborná poloha, krásne výhľady, dobre služby  a mimoriadne skvelý wellness. Čo viac treba? Nič! Tento článok bol viac-menej zameraný na samotný hotel v srdci Tatier. Snáď mi to milovníci hôr odpustia J No tentokrát to bolo o hotely.





















Slovensko je krásne! Tak ho začnite objavovať :) 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára