F Kde na výlet a pivo? Donovaly - ŽIVOT PODĽA SEBA

Kde na výlet a pivo? Donovaly



Tak sme si povedali, že by to chcelo výlet! Ale nie nič výnimočné, niečo letné a príjemné zároveň. A tak sme zavítali na Donovaly. Ideálne miesto pre túru, oddych, relax, príroda, pohoda aj mierne náročné miesta. Miesto, ktoré je ideálne na týždenný oddych, ale aj pre jednodňového návštevníka. Čo Vám poviem - Slovensko je malé, ale nádherné :) A tak sme mohli pokračovať v dovolenke doma v krásnom Národnom parku Nízke Tatry.

Tento krát sme nechceli žiadne túry i keď nepochybne sú tu určite pekne trasy. Zvolili sem teda mini prechádzku po samotnom stredisku. Pretože sme tu boli predovšetkým kvôli večernému behu. Takže sme to nejakom moc nepreháňali. Tak sme "omrkli" všetky tie chatky, hotely... Celkom sa to tu rozrástlo. V tomto stredisku sa nachádza jedna lanovka na Novú Hoľu, ktorá je prístupná aj v lete. Cez zimu sa tu môže celkom skvelo lyžovať. Asi mám tip na ďalší výlet!? 

Počas prechádzky môžete na trase stretnúť náučné tabule, kde sa čo to, o tomto kraji dozviete. Viete o tom, že na Donovaloch sa konali od roku 1992 aj psie záprahy? V centrálnej časti strediska, pri kostole a obecnom úrade sa nachádza aj socha prvého psa - Dino. Všade sú orientačné tabule, takže určite sa tu nestratíte. A stačí vyjsť len trošku vyššie a už máte výhľad. Toto stredisko je mimoriadne priateľské pre deti. Nachádza sa tu Donovalkovo aj Habakuky. To je pre deti raj - ževraj, nemám to vyskúšané, tak nebudem zavádzať, ale podľa toho množstva áut a ľudí niečo na tom asi bude. 

Výhodou sú podľa mňa veľké parkoviska a prístupnosť k jednotlivým častiam, keď viete kam priamo chcete ísť. A keď napr. chcete ísť na jedno kvalitne a chutné pivo príďte priamo pred Donovalský pivovar. A nemusíte ísť krížom od nejakého záchytného parkoviska. A tu sa dostávame k ďalšej časti článku ako už naznačuje názov článku. 

Donovalský pivovar funguje už nejaký ten rok. Už som tu bola aj predtým a preto som sa rozhodla po tejto návšteve napísať článok a trošku sa aj jemu povenovala. Takže ak máte po kvalitnej túre, chcete sa odmeniť alebo si užiť večer na Donovaloch je to ideálne miesto. Pivovar ponúka niekoľko pív (pozrite fotku nižšie) a u mňa opäť vyhral - Lucifer. Je to tmavé, mierne horké a (pre mňa) chutné pivo. K pivu ponúkajú aj malé snacky. My sme vyskúšali niektoré z nich. Domáce čipsy a mierne pikantná omáčka boli fakt dobré. A kedže sme boli v horách museli sme vyskúšať halušky. V haluškách síce podľa chuti vyhrala múka, ale bryndze bolo dopriate, slaninka nič moc :/ Toto trošku sklamalo. Ostatné bolo ok. Za zmienku stojí aj moderný, dizajnový a drevený priestor, v ktorom pivovar sídli. 



















Slovensko je krásne a Donovaly sú jeho jeden kút. Myslím, že sú hodné návštevy. Príjemne si tu oddýchnete a zregenerujete aj myseľ. Na moje obľúbené Vysoké Tatry to nemá, ale vôbec by som Donovaly nedegradovala. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára