F Gaderská dolina na elektrokolobežke - ŽIVOT PODĽA SEBA

Gaderská dolina na elektrokolobežke

 


Už ste navštívili najkrajšiu dolinu vo Veľkej Fatre? Ja som sa sem konečne dostala až toto leto. A musím povedať, že  na to ako to nemám od domu až tak ďaleko som tu nebola. Áno je to smutné, že až teraz. Ale lepšie ako nikdy. Je to krásna, pokojná, tichá dolina. Majú tu nádhernú bránu, ktorá vystihuje všetko čo tu nájdete. I keď neviem či by ste chceli stretnúť medveďa(?) Ja určite nie. No na tej bráne vyzeral krásne. Viete, že sa tu natáčal aj film o Jánošíkovi?


Celá dolina je čistá a Vy kráčate po dobre urobenej asfaltovej ceste. Stále hore je mierne stúpanie. Priemerným tempom je to tak na 2 hodinky. Môžete sa kochať prírodou, výhľadom ak vyjdete na priľahlé vrchy. Môžete si to vybehnúť alebo si požičať elektrokolobežky či bicykle. A vtedy je to naozaj príjemnejšia túra. 

Na začiatku doliny je reštaurácia, takže sa môžete po túre občerstviť. Ak sa Vám nechce na príliš dlhú prechádzku môžete odbočiť hneď na hrad Blatnica. My sme vyšli až po Čertovú bránu a požičali sme si elektrokolobežky. A bolo to výborne! Neviem ako je to tam v inom ročnom období, ale ja odporúčam na návštevu leto.  Je tam naozaj krásne. 












Ja osobne sem určite ešte raz prídem. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára