F Začni úspešne nový rok 2021 aj ty! - ŽIVOT PODĽA SEBA

Začni úspešne nový rok 2021 aj ty!

 


Tak a je na čase zhrnúť rok 2020. Keď sa naň pozriem spätne musím povedať, že napriek situácií to nebolo až také zlé. Jasne, že sa niečo pokašlalo úplne na plnej čiare, neočakávané veci sa udiali. Ale prišlo aj veľa nových, iných, inovatívnych a mimoriadne úspešných veci a okolnosti. Použijem klišé vetu: Hlavne, že sme všetci v rodine živí a zdraví. Tento rok nám totiž ukázal, aká je hodnota zdravia dôležitá a žiadne peniaze ju nedokážu nahradiť. Celý život sa držím hesla, že pomalý, spokojný a kľudný život je 100x lepší ako rýchle, zbesilé tempo, kedy sa neustále náhlite za niečím a niekým. Človek má presne to v živote, čo potrebuje! 

Tento rok bol naozaj iný ako tie predošlé. V rodine sa udiali historické udalosti, v mojom osobnom živote som vytvorila niečo, na čo som hrdá – vlastné bývanie. V mojej pracovnej profesií som sa posunula, naučila som sa nové veci, zažila som nové veci... 



Tento rok neobišiel v novinkách ani blog. Update-la som aj vizuálnu stránku, ale mierne som upravila aj obsah. Sústredila som sa v rámci propagácie na sociálnych sieťach len na jeden druh – Instagram a tam nájdete môj profil k tomuto blogu, ale tiež aj k vedeckej stránke môjho života. Pre mňa to bolo značne uľahčenie a pre mojich sledovateľov to prinieslo prehľadnosť o nových článkoch ale aj videách, ktoré na Youtube stále tvorím. Tento rok som si opäť potvrdila, že Slovensko je nádherné a treba ho spoznávať. Ja to robím už piaty rok a stále mám čo pozerať.

To by som ale nebola ja, keby som nezačala aj niečo úplne nové, resp. s riadnym plánom, že idem na to. A presne tento rok som začala s pravidelným behom a úplnou novinkou bolo otužovanie. Behala som už predtým len teraz som tomu dala kontúry a pravidelnosť. Otužovanie bolo úplná novinka. Teda mierne som to okúsila už v roku 2018, ale povedala som si, že toto nie. Ale rok 2020 to celé zmenil. Otužovanie má mnoho vplyvov na ľudské zdravie, zvyšuje odolnosť organizmu na chorobu či mnohé iné... Ja som to začala riešiť najmä kvôli tomu, že sa chcem prekonať. A myslím, že sa mi to v celku podarilo. Nehovorím, že som ľadový medveď, ani nič extra, ale dobré mi robí takéto príjemné schladenie. Len vtedy totiž zažijete pocit tu a teraz a nestojí Vás to skoro nič. Aj pri otužovaní treba dodržiavať pravidla a robiť to všetko s mierou. Ja verím, že mi toto nadstavenie vydrží čo najdlhšie. 




Treba o svoje telo dbať z vonku ale nesmieme zabudnúť, že vnútro je rovnako dôležité. Preto treba pomáhať aj svojmu telu, aby všetko toto zvládalo. Tento rok som dostala možnosť vyskúšať viaceré vitamínové doplnky, krémy, masti z Benu lekárne. Bežne si dopĺňam do tela vitamín D, C a Cordyceps. Čítala som na internete, že aj samotný zinok je pre telo dôležitý. Zinok je dôležitý pre podporu kosti, vlasov, nechtov. Ale tiež je potrebný pre syntézu kolagénu a bielkovín, urýchľuje hojenie rán, zvyšuje odolnosť organizmu voči infekciám a vírusom. Priemerná denná dávka zinku je 8,5 mg denne, podľa usmernenia WHO. A však športovci a rizikové skupiny by mali túto dávku mať zvýšenú na 25 mg denne.

Na podporu imunity a celkovej obranyschopnosť organizmu má veľmi dobre produkty značka Terezia . Dlhodobo od nich používam Cordyceps a teraz som vyskúšala aj Rakytníkový olej vo forme kvapiek. Odporúčaná dávka je 7 kvapiek 2x denne pred jedlom, počas 3 mesiacov. Rakytník je doslova nabitý vitamínmi a látkami na podporu imunity a trávenia. Obsahuje zmes vitamínov a nenasýtených mastných kyselín. Je tiež bohatým zdrojom karotenoidov, takže podporuje naše oči a uplatňuje sa aj v kozmetike, pretože blahodarne pôsobí na pokožku.





A keď sme už pri tej pokožke tela , tak aj o tú sa treba starať. Kozmetika a jej výber je tiež dôležitý. Značka Eucerin patrí medzi lekárske produkty a teda je vhodná pre väčšinu ľudí. Celkovo táto značka je vhodná na suchú pokožku, alergickú pokožku, ktorá má svrbiace prejavy a je nutné ju upokojiť. Ja som vyskúšala niekoľko produktov a vždy mi sadli. Za mňa môžem odporučiť. Tento krém má vysoký obsah lipidov (tuky) a tiež obsahuje nenasýtené mastné kyseliny (omega 3 a 6).

Vyskúšala som aj ešte dva krémy, resp. jeden je krém a druhý produkt je masť. Sú to produkty, ktoré sa nepoužívajú na dennej báze a teda nemám ich toľko vyskúšané. Určite vám dám vedieť neskôr na instagrame, keď ich budem používať a budem vám mať čo viac povedať. Kalciová masť je ale dobrá na poranenia, keďže je vhodná na regeneráciu a upokojenie. A levanduľový krém je vhodný na upokojenie, rýchlejšie hojenie, zjemnenie kože. 





Dúfam, že ste si našli v tomto článku aspoň jeden produkt, ktorý vás zaujal alebo ktorý potrebujete. Snáď som vám dala tip. Za mňa vám môžem tieto produkty odporučiť a vy mi môžete napísať do komentára, aké vitamínové doplnky si pridávate k jedlu vy? Teším sa na vaše komentáre...

 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára