F Obria lavička Kláštor pod Znievom - ŽIVOT PODĽA SEBA

Obria lavička Kláštor pod Znievom


Aj keď teraz situácia výletom nepraje, mám pre Vás jeden tip na skvelý výlet. Nad obcou Kláštor pod Znievom vyrástla uprostred prírody krásna fotogenická atrakcia. Obria lavička sa vyníma už z diaľky. A veru je naozaj obrovská, človek sa cíti ako v rozprávke, kde on sám trpaslík. Nádherné dlhočízne lány lúk a mohutnú hory na okolo túto atmosféru len umocňujú. Lavička bola postavená firmou - Gardeon, ktorej reklamu vidno aj na samotnej lavičke. Skvelý reklamný ťah :) 

Lavička je celá drevená a menší ľudia majú problém na ňu vyjsť. Ako som už spomínala nachádza sa nad obcou v oblasti Turiec, blízko mesta Martin. Je taká veľká až je obria. Keď prichádzate do obce najskôr ju nevidíte, ale potom keď odbočíte smerom k futbalovému ihrisku a prejdete okolo prvého slovenského gymnázia na území Slovenska, už začínate niečo vidieť. Ak pôjdete podľa navigácie, tak nemáte problém. Nedajte sa oklamať novými domami, ktoré tu vyrastajú ako huby po daždi. Ste správne. Ako sa približujete a de facto vychádzate z obce, lavička sa pomaly približuje až sa stáva obrovská. 

Až priamo k nej sa ísť autom nedá. Nie je tu žiadne parkovisko - len lúka a stará asfaltová cesta. Tu auto odstavíte a peši to je už len pár metrov po rovine a potom do mierneho kopčeka. A ste tu. Rozsiahle lúky na okolo Vás dostanú do úžasu. Samotná lavička je mimoriadne fotogenická a zrejme aj navštevovaná. Keď sme tam boli my, bolo tam pomerne dosť ľudí. 

Je to ideálny, nenáročný výlet, prechádzka s deťmi či príjemný minivýlet v prírode. Ten pokoj a ticho, ktoré tu vládnu - Vás určite dostanú :)







 

Keď pôjdete na tento výlet určite neoľutujete. Oddych, príroda a pohodička k tomu a ešte aj jedna obria lavička ako bonus :) 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára