F SKY PARK by Zaha Hadid Bratislava - ŽIVOT PODĽA SEBA

SKY PARK by Zaha Hadid Bratislava

 

Bratislava sa modernizuje. Konečne začínam mať pocit, že precitla do 21.storočia a začína vyzerať ako hlavné mesto, ako veľkomesto. I keď je rozlohovo mála, zmestí sa do nej veľa :) V Bratislave som žila niekoľko rokov, mám ju stále rada. Podľa mňa je to skvelé miesto pre život, teda ak chcete bývať a prežiť život v meste. Ja som bola pozrieť novú časť Bratislavy. Veľmi sa mi páči nová, moderná architektúra a celkovo takýto moderný rozvoj. 

 

Je fascinujúce čo všetko dokáže už technológia, moderný dizajn. Krásne spojenie prírody a modernej dynamiky života ukazuje práve táto nová časť. Okrem bytov, obchodov, kancelárií, tu nájdete aj oddychovú časť, detské ihrisko či super workout ihrisko. V tesnej blízkosti sa nachádza časť Twin city, ktorá vytvára spojenie s novou autobusovou stanicou. Detské ihrisko je pre deti ako stvorené, súdim podľa toho množstva detí v ňom. Oddychová časť pre ľudí je mimoriadne štedrá a podľa mňa aj krásne efektná na fotky :) 

No musím opomenuť aj to, že za celým týmto projektom je svetovo známa  architektonická spoločnosť Zaha Hadid. Jej projekty sú v skutku senzačne a krásne sedia do okolitého prostredia. Myslím, že aj tu sa im to podarilo priam geniálne. Veď posúďte samy.















Mnohí ľudia hovoria, že Bratislava je moc prestavaná, celá zastavená, plná betónu. Ja by som chcela oponovať. Bratislava má aj krásne miesta plné prírody. A treba si uvedomiť tiež jeden zásadný fakt-  Bratislava je hlavné mesto. A to predsa má byť vystavané, moderné s množstvom budou a kancelárií, kde inde by to malo byť keď nie v hlavnom meste? Toto je naozaj krásna nová časť Bratislavy. Určite odporúčam sa tam ísť pozrieť, napr. oddýchnuť si tam pri káve, ak sa Vám bude dať.

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára