F 1 Nová vyhliadková veža snov Tatras Tower + Vysoké Tatry ako na dlani - ŽIVOT PODĽA SEBA

1 Nová vyhliadková veža snov Tatras Tower + Vysoké Tatry ako na dlani



Nová atrakcia vo Vysokých Tatrách. Krásna stavba v podobe vyhliadky priamo na Štrbskom plese je neskutočným zážitkom pre každého. Výhľad na naše krásne hory v plnej kráse. A bola som sa tu pozrieť aj ja. Musím povedať, že to hodnotím mimoriadne dobre. Konečne má Slovensko niečo také nové, dominantné aj na tak krásnom mieste ako sú Tatry. 

 

 AKÝ MÁM NÁZOR NA VEŽU SNOV JA?

 
Tak a už som tu bola aj ja! Dlho som mala v očku túto novo otvorenú atrakciu vo Vysokých Tatrách. Veľa ľudí ju kritizuje, ale veľa aj chváli. A kde som sa zaradila ja? Do začiatku som bola jej zástanca. Pretože takéto objekty sa stavajú všade vo svete. A prečo by sa nemali postaviť aj u nás? Nechápem. Ale treba si spomenúť aj na samotnú vežu v Paríži - tiež bola na začiatku zatracovaná a pozrite ako to je dnes.

Mne sa mimoriadne páčila táto myšlienka, veža, architektúra a celá stavba. Je perfektne situovaná s dokonalým výhľadov na naše krásne Vysoké Tatry. Bezbariérový prístup, ochotný personál a dokonca aj miestečko pre psa, kým si užijete vy výhľady. 


ČÍM JE TÁTO VEŽA ZAUJÍMAVÁ? 


Počas výstupu sa na náučných paneloch dozviete niečo o prírode, zvieratách, vtákoch, ktoré v Tatrách žijú. Na každom poschodí je systém SOS, čo je taká "istota" pre tých, čo sa boja výšky :) 

Už pri prvých poschodiach sa Vám otvárajú výhľady na Tatry. Smerom do doliny vidieť výhľad skoro hneď. Krásne Štrbské pleso, člnkujúcich sa ľudí, dominanta tohto miesta - Hotel Patria, kus lesa, skokanský mostík a na druhej strane samozrejme naše Slovenské Tatry. Ak chcete vidieť ešte ďalej ako dovidia Vaše oči počas cesty hore sú 2 ďalekohľady a tam uvidíte všetko. Napr. kto sa práve člnkuje na Štrbskom plese či kto si vychutnáva desiatu na Prednom Solisku

Napriek tomu, že stavba je vysoká a úzka pri výstupe sa Vám netočí hlava a prirodzene stúpate smerom hore. Cestou dole môžete využiť tobogán :) Na veži je niekoľko miest na oddych a sledovanie okolia. Samozrejme na najvyššom poschodí je to najkrajšie. Okrem siete je tu aj časť presklená po bokoch a aj na podlahe. A tu už začína celkom adrenalín. Toto je podľa mňa bomba vec na celej veži. Odtiaľto môžete vyjsť ešte o kúsok vyššie a tam ste už dosiahli absolútny vrchol. A priam sa môžete dotknúť oblohy. Darmo sa táto stavba nevolá aj veža snov. A presne tento haštag Vás čaká aj v cieli. 


ČO POTREBUJETE VEDIEŤ O VEŽI SNOV PRED VSTUPOM?


Na prejdenie celej veže a na fotky:) máte celú hodinu. Hore na vrchole si môžete skontrolovať svoj čas. Cena za hodinu je 13 eur. Čo si myslím, že je úplne v pohode. 24 oceľových stĺpov, ktoré sú viazané v dvoch smeroch drží túto 53 m vysokú vežu. Z výšky 50 m sa môžete pozrieť cez presklenú podlahu na celý športový areál. Myslím, že zážitok je zaručený! Mne sa tu veľmi páčilo a vrelo to odporúčam. 





















Ak budete v Tatrách, určite navštívte aj túto novú atrakciu. Stojí to za to! 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára