F 1 tip na skvelý zážitok vo Vysokých Tatrách! Ako sa dostanete od Štbského plesa na Popradské pleso na elektrokolobežkách? - ŽIVOT PODĽA SEBA

1 tip na skvelý zážitok vo Vysokých Tatrách! Ako sa dostanete od Štbského plesa na Popradské pleso na elektrokolobežkách?

 

Vysoké Tatry to sú krásne Slovenské hory! Na tom proste nič nezmeníme. Výhľady, pohľady, príroda, hory a okolie, toto všetko je tu nádherné. Ak máte krásne počasie a dobrú viditeľnosť je to zážitok na celý život. No čo ak nechcete len turistiku, výstup alebo prechádzku okolo Štrbského plesa? Ak chcete niečo viac? Nový zážitok? Niečo iné ako do teraz? Áno, vo Vysokých Tatrách sa to dá. Konečne sa spojila veda, technika a ekológia. A tak Vám dávam skvelý tip na super zážitok. 


Priznávam, že dlho bol pre mňa skvelý zážitok z člnkovania na Štrbskom plese. To do teraz považujem za aktivitu, ktorú treba zažiť. Ak ste neboli určite to choďte vyskúšať. ALE! Teraz to príde :) Elektrokolobežky v Tatrách. To je ešte len zážitok. Človek si povie elektrokolobežky? Veď na tých sa premávam normálne doma, poznám to už roky. Jasné aj ja to poznám a vozievam sa. No vo Vysokých Tatrách to je úplne iná liga. Zrazu sa pohodlne vozíte v krásnej prírode, nie ste unavení z toľkého behania, viac si užívate krásu na okolo. Poviem Vám je to úplne o inom. 

 

AKO ZAŽIŤ NAJLEPŠÍ ZÁŽITOK VO VYSOKÝCH TATRÁCH?

 

Tento skvelý zážitok je pomerne novinka v Tatrách. Na výber máte hneď niekoľko trás, kam sa môžete vybrať. My sme zvolili tú (podľa nás) najkrajšiu a to cestu na Popradské pleso. Popradské pleso je miesto, ktoré je dostupné na pešo, na bicykli a od teraz už aj na elektrokolobežke. Na tomto mieste som bola hneď niekoľkokrát. Nie som predsa lenivá :) 
 
Cesta sem je tiež rôzna. No my sme išli vždy od zástavky TEŽ (Tatranské elektrifikované železnice), Popradské pleso. Bola som tu na bežeckom tréningu, to bol fakt masaker ale tiež peši po vlastných na prechádzku. No na elektrokolobežkách som tu bola prvýkrát. A bolo to skvelé. Za mňa je to jednoznačne skvelá novinka, super zážitok a odporúčam ho všetkým. Požičať si elektrokolobežku je najlepší zážitok v Tatrách. Ak nerátam ten výhľad z hôr alebo člnkovanie sa na Štrbskom plese. Proste Vysoké Tatry sú plné zážitkov. 


AKO SA ZÍSKAŤ ELEKTROKOLOBEŽKU? 


Na elektrokolobežkách to nie je žiadny problém. Túto novinku si môžete požičať priamo na Štrbskom plese. Na parkovisku s predajnými stánkami. V predajni Tatry mountain, predajňa so suvenírmi. 
 
Požičanie majú finančne odstupňované. No aby ste videli čo najviac z Tatier a pokojne si užili Váš výlet môžete si ich objednať max. na 3 hodiny. Potom sa platí každá ďalšia začatá hodina. My sme si objednali na 3 hodiny za 29 eur. Aby sme všetko v pohode stihli. A tak aj bolo.
 
Na výber máte 3 základne trasy. Musíte ísť len po asfaltových cestách a najviac 20 km/h. Tiež musíte používať prilbu a bezpečnostné reflexné pásy. Toto všetko Vám pri požičaní si elektrokolobežiek dajú. Zároveň Vás aj poučia, u nás to bol veľmi milý, príjemný pán predavač, ktorý nám zodpovedal všetko čo sme potrebovali vedieť. 
 
Pri zapožičaní sa ako zábezpeka dáva záloha 20 eur za kolobežku. Túto sumu berú len v hotovosti a po vrátení elektrokolobežky Vám ju vrátia späť. Tiež budú chcieť vedieť vaše meno a číslo občianskeho preukazu, veď predsa elektrokolobežky nie sú lacná záležitosť, ktorú si viete zobrať do ruky.


AKO SA DOSTAŤ ZO ŠTRBSKÉHO PLESA NA POPRADSKÉ PLESO?


Tak a teraz už je cestá jednoduchá. My sme si požičali elektrokolobežky, inak ako môžete vidieť na fotkách sú krásne, výrazne a žlté. Cestou idete normálne ako autom. Opúšťate Štrbské pleso a odbočíte smerom doľava na Popradské pleso. Keď sme prešli križovatku dostali sme sa na jednosmerku a parkovisko zároveň. A celkom do úplne inej dimenzie. Teda aspoň čo sa hluku a davu ľudí týka. Zrazu tu bolo ticho, pokoj, príroda a kde tu nejakí ľudia. 

Stále pokračujete po ceste smerom dole, prejdete cez železničnú trať a odbočíte opäť doľava a už ste na klasickej asfaltovej ceste smerom na Popradské pleso. Zvončekom musíte dávať pozor na ľudí, detí, psov. A pozor na zákruty, tie vedia byť zradné. Ale inak si smerom hore užívate cestu ako ešte nikdy. 

Elektrokolobežka má 3 prevody. Prvý ide skvelo po rovine, druhý do mierneho kopca a tretí prevod zapnete presne pri ceste na Popradské pleso. A tak si hravo poradíte aj s tým najväčším strmákom :) Celú cestu si môžete užívať prírodu, okolie, pohodičku. A nechať sa unášať tatranským vzduchom či elektrinou :) Pri samotnom Popradskom plese ste za cca 30 minút ako nič. Ak sa chcete fotiť bude Vám to trvať dlhšie. Smerom dole je to rýchlejšie, dokonca môžete zvoliť režim číslo 1 na elektrokolobežke.
 

AKÝ MÁM NÁZOR NA ELEKTROKOLOBEŽKY V TATRÁCH?

 

Podľa mňa je to skvelá, nová atrakcia. Dokonca pri nej ušetríte čas! Môžete ho venovať rodine, priateľom. A užiť si v samotnom cieli viac času. Nemusíte sa báť dlhej a náročnej cesty. A v neposlednom rade, existujú ľudia pre ktorých je nedosiahnuteľné prísť napr. peši k Popradskému plesu. Nie všetci sú zdraví, mladí, zdatní. A prečo by si to títo ľudia nemohli užiť. Treba tak ako všetko používať elektrokolobežky s rozumom a všetko je možné. Dokonca si myslím, že toto je budúcnosť modernej turistiky. Nie každý má totiž cieľ, možnosť (nazvite to ako chcete) ísť na štíty hôr. Na krátky mini výletik je toto ako stvorené. A zážitok je viac ako 100%-tný. Takže ja hovorím - áno. 
 
Avšak cestou hore sme mali množstvo komentárov. Musím povedať, že mnohí nám závideli. Pýtali sa nás kde a ako sme si to požičali, koľko to stojí, koľko nám trvala cesta atď. Všetkým sme slušne odpovedali a v podstate robili reklamu. Mnohí nám dali za pravdu, že je to skvelý výmysel a zážitok. No samozrejme boli aj odporcovia. Ale to pri všetkom. Takže to nejdem ani komentovať, pretože netreba im dávať priestor aj tak nám len závideli :) A presne toto nám povedal ja pán predavač, že presne s týmto sa stretávajú. A pritom je to úplne iná jazda. Treba to jednoducho zažiť. 













Ak chce zažiť niečo originálne, iné, nové vo Vysokých Tatrách, tak tento tip na výlet s elektrokolobežkou odporúčam. Našej posádke sa to páčilo a veľmi. Je to niečo iné. A zároveň skvelé. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára