F Ako nájsť kľúč k zážitkom? Rezort pod horami je prvý krok! - ŽIVOT PODĽA SEBA

Ako nájsť kľúč k zážitkom? Rezort pod horami je prvý krok!

 

Ráno v hotelových perinách nikdy nie je zlé! Ak to je rezort pod horami , tak je to o to lepšie. Tentokrát som zavítala do rezortu Demänova, ktorý je pomerne nový. Teda stojí už nejaký ten rok, no každým rokom sa zdokonaľuje a vylepšuje svoje služby, využitie, stratégiu. Takto to vnímam ja.

Na jeseň som bola v Jasnej v inej lokalite a už vtedy mi padol do oka tento krásny rezort v blízkosti samotnej dediny Demänová. Rezort nájdete pomerne rýchlo. Stojí totiž priamo pri hlavnom ťahu do Jasnej a je skoro hneď pri odbočke z diaľnice. To ale nič nemení na fakte, že sa tu v kľude vyspíte, oddýchnete si, zrelaxujete či už aktívne alebo vo wellnesse. 

Celý komplex je na môj vkus dosť veľký a priestranný a stále tu prebiehajú stavebné práce (horná časť), no tie vôbec nerušia vašu dovolenku. V rezorte sa priamo nachádza malý vlek, ktorý je ako stvorený na učenie lyžovania, majú aj vlastnú lyžiarsku školu. Ak chcete oprášiť lyže po niekoľkých rokoch je to tiež ako pre vás stvorený svah. Jasne, že pre skúsených lyžiarov treba presun do Jasnej alebo niekde na Liptov. Do samotnej Jasnej môžete ísť autom, je to blízko alebo môžete využiť v zime skibus. Autobusy jazdia aj v lete, zástavka je pár metrov. 

Vráťme sa však do rezortu. Je priam stvorený pre deti, majú tu množstvo aktivít, animátorov, priestoru na hranie - bludisko, ihrisko... toto sme videli len zbežne. 

Recepcia je hneď pri vstupe do areálu, v celom areáli sa môžete pohybovať svojim autom. Takže až priamo k vašej chate alebo apartmánu. Ochotný a milý personál, všetko vysvetli a zodpovie. Priestor samotnej recepcie je krásny a moderný. Veľmi rýchlo spravia s vami check in, ak kupujete dovolenku cez ich internetovú stránku je to o to pohodlnejšie. 

Na výber máte z niekoľkých možnosti/typov ubytovania. My sme si zvolili apartmánový mezonet. A bola to skvelá voľba. Darmo apartmán mál krásne výhľady do strediska aj na okolité hory. Západ slnka nemal chybu a vychutnať si na terase s pohárikom vína je len skvelý bonus. 

Samotný apartmán bol krásny chatovo riešený. Konečne bola uplatnená ergonómia, celý bol v šate moderných trendov a využili dokonale všetok priestor apartmánu. Skvelá bola aj lyžiareň pri vstupnom vchode. Takže žiadne behačky s lyžami, inak v lete sa tento priestor využíva pre bicykle. Drevený dizajn s bielymi a čiernymi doplnkami bol krásny jednoduchý a elegantný. 

Apartmán bol prevzdušnený a dostatočne veľký na oddych s knihou, pred telkou, malá kuchynka na varenie so základnou výbavou bola výhodou. Kúpeľňa mala len sprchový kút a bola na poschodí, toto nie každému musí vyhovovať. Ale napríklad WC bolo aj v dolnej časti apartmánu. Skrine boli v izbách aj v spoločných priestoroch, takže úložneho priestoru bolo neúrekom. 

Ja osobne by som privítala viac vešiakov na bundy a trošku viac zrkadiel v priestore. Ale inak to bolo super. Všade stredne jemné koberce, samozrejme okrem kúpeľne. Žalúzie na automatické otváranie v rôznych verziách boli skvelé. Posteľ s dostatočne tvrdým madracom a primeranou pokrývkou. 

Ak vám vyjde krásne počasie - možnosti ako tráviť čas je neúrekom. My sme tu boli na záver zimnej sezóny, takže sme lyžovali, užívali si bufet na svahu, slnko a krásne výhľady na Vysoké Tatry. A to bolo výýýýýborne. Ten pohľad je na nezaplatenie a z celého strediska je krásny, najmä však z hornej časti.

Ešte by som chcela vypichnúť ich wellness. Ten je síce malý a máte ho zadarmo k ubytovaniu k dispozícií na 2 hodiny. No výhľad z neho je nádherný. Pretože vidieť Kriváň zo sauny-  to nie je len tak. A zároveň si dovolím tvrdiť, že je to najtichšia časť, bez detí, keďže tie tu nemajú moc čo robiť. Za mňa tu chýbal bazén, taký klasický plavecký. Ten má tento rezort vo svojom strede, vonku a využívajú ho v lete na kúpanie, opaľovanie. To tiež nemusí byť zlé. No v zime to chýba. Samozrejme po skvelej lyžovačke v Jasnej, tá sauna padne úplne vhod. 

Ďalšou príjemnou časťou tohto rezortu je ich obchod Kriváň. Tu nájdete syry, pečivo a iné drobnosti za prijateľné ceny. Nám veľmi chutilo čerstvé pečivo a oštiepok. Ráno si takto môžete nakúpiť a vyraziť za dobrodružstvom. Samozrejme je tu aj reštaurácia, ktorá ponúka celodennú ponuku jedla. 



















Aj keď tento rezort nie je v centre diania. Je krásny, moderný, štýlový. A svoje centrum si vytvoril sám. Rozhodne stojí za to ho navštíviť a urobiť si vlastný dojem. Veľmi dobré sú napríklad zážitkové víkendy, ktoré nie sú prioritne len pre deti. Za mňa tento rezort obstál a určite by som sa sem vrátila, možno aj v lete. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára