F Deodorant na leto! + 1 tip ako vybrať najlepší pre seba - ŽIVOT PODĽA SEBA

Deodorant na leto! + 1 tip ako vybrať najlepší pre seba

 

Tak priatelia leto je moje milované obdobie. Slnko, voda, teplo, opaľovanie, oddych, letné terasy podnikov, drinky, víno, vinohrady, turistika, šport vonku v prírode, tmavšia pokožka, bledšie vlasy od slnka, viac vitamínu D v tele. No proste milované obdobie od mája do augusta. Leto je krásne. No k tomu patrí aj práca, teplo v MHDčke, preplnené autobusy a vlaky, ťažký vzduch, spotená pokožka po športe alebo len tak od tepla. 


A tu niekde sa dostáva k téme môjho nového článku. Deodorant na leto. Alebo deodorant všeobecne je skvelý. Teda ak trafíte ten svoj, ktorý vám vyhovuje a sedí vášmu telu a pokožke. Ja som vyskúšala menej tradičné značky, ktoré sú dostupné cez elnino.sk   

A musím povedať, že niektoré prekvapili. Tak poďme si to rozobrať trošku bližšie. Skúšala som 6 druhov deodorantov povedzme, že menej tradičných značiek. Druhy boli zámerne rôzne a aj štýl ich aplikácie. 




CHCETE SI UŽIŤ 2 AŽ 3 DNI BEZ POTENIA A ZÁPACHU? 


Áno, takéto niečo naozaj existuje. 
Antiperspirant na ochranu pred potom a zápachom na 2 až 3 dni nájdete pod značkou PERSPIREX COMFORT. Je to produkt vytvorený na ochranu pokožky pred potom a zápachom. Po použití udržuje pohodu pokožky. Je dlhotrvácny a naozaj so spoľahlivou ochranou. Nedráždi pokožku a je na vodnej báze bez parfumácie. I keď ja tam jemnú, príjemnú neutrálnu vôňu cítim. 

Dlhšie trvá kým zaschne a človek má pocit vlhka pod pazuchami. Počas dní ho ale netreba znova nanášať, zaschne a už plní svoju úlohu. Samotné balenie je len 20 ml, čo je dosť málo a pomerne rýchlo sa minie (pri pravidelnom používaní nevydrží dlho) a  pri cene cca do 7 eur, je za mňa trošku nepriama úmera. Aplikácia je pomerne jednoduchá. Pomocou rolovacej guličkovej hlavice nanesiete na suchú a čistú pokožku pred spaním a ráno len jemne opláchnete. A máte pokoj na 2 až 3 dni. 

Výhodou je, že toto malé balenie je ideálne do tašky na cesty a cestovanie, nezaberie veľa miesta. V kúpeľni vám určite nebude zavadzať. Je ľahký a akurát tak do ruky. Malá biela mini fľaštička sa rýchlo skryje. Roll-on je primeraný a kopíruje miesto nanášania. Pre mňa je plusom aj neutrálna vôňa. Za nevýhodu určite považujem malé množstvo produktu, ktoré sa pri používaní rýchlo minie. Pre niekoho môže byť mínusom aj pomerne vysoká cena za uvedené množstvo.  






PRÍRODNÝ DEODORANT BEZ HLINÍKOVÝCH SOLÍ ,ALE S GRANÁTOVÝM JABLKOM?

 

Guličkový deodorant WELEDA POMEGRANATE 24H ROLL-ON  je bio, prírodný produkt, bez hliníkových solí, s praktickou aplikáciou cez Roll-on, vhodný pre vegánov a s neskutočne silnou vôňou granátového jablka. 

Táto zmyselná exotická vôňa granátového jablka, pomaranča a vanilky je veľmi výrazná vôňa aj po aplikácií na koži. Čo môže niekomu vadiť, či dokonca vôňa smrdieť. Nie je to totiž taká prirodzená vôňa, na ktorú sme zvyknutí bežne. 

Za výhodu určite považujem fakt, že neobsahuje hliník a jeho soli. Ale aj to, že zabraňuje rastu baktérií a tým eliminuje telesný zápach. Skvelou výhodou pre viacerým je určite fakt, že nie je vidno na šatách a nemáte ani pocit vlhkosti po aplikácií. Je to tiež balenie na cesty, na dovolenku. Množstvo 50 ml je taká zlatá stredná cesta. A za cenu necelých 8 eur, je to pre mňa vzhľadom na benefity v poriadku. Výhodou je aj aplikácia cez guličku. 

Nevýhodu však zostáva jeho výdrž cca 4 hodiny - nie je nič moc, potom by ho trebalo znovu naniesť. I keď by mal ochrániť až 24 hodín. Tiež niekto môže považovať aj výraznú vôňu za nevýhodu, môže až vadiť. Pretože je naozaj výrazná. 

Produkt má ale niekoľko nepatrných výhod. Okrem tých čo som už spomenula, tak neupcháva póry, nedráždi, nenarúša prirodzenú funkciu potenia. A mnohí ocenia, že je bez syntetických konzervantov, farbív a minerálnych olejov. 

Aplikácia je štandardná ako pri bežných guličkových deodoratoch. Treba naniesť na suchú a čistú pokožku podpazušia. Pomocou guličky je to mimoriadne jednoduché a praktické. Napriek všetkému musím povedať, že ta vôňa, za mňa dáva najväčšie mínus tomuto produktu. 

Ak sa zastavíme pri vzhľade produktu, tak cez biely plastový obal nie je vidieť do vnútra fľašky. Čiže neviete koľko ho tam ešte je. Ale na zadnej strane je fľaška ergonomicky zdeformovaná takže vám sadne rovno do ruky, čo pri aplikácií určite oceníte.  





JEMNÝ DEODORANT S OCHRANOU AŽ 48 HODÍN? 


Kozmetiku VICHY rozhodne netreba predstavovať. Teraz som si však posvietila na jeden z ich deodorantov. VICHY DEODORANT 48H SOOTHING je upokojujúci antiperspirant pre ženy v množstve 50 ml, bez alkoholu, s praktickou aplikáciou cez roll-on. 

Deodorant je určený pre citlivú pokožku. Pôsobí upokojujúco, je veľmi jemný, príjemný k pokožke. Jeho neutrálna a čistá vôňa je mimoriadne príjemná. Vydrží pomerne dlho, no pri väčšom potení to nie je 48 hodín. 

Aplikácia je jednoduchá pomocou guličkovej hlavice na  suchú pokožku podpazušia a to kedykoľvek počas dňa. Pocit vlhka bol len niekoľko minút po aplikácií a zanechával biele stopy na pokožke, nie na oblečení. 

Ideálny na cesty. Produkt je v malej fľaške z bieleho plastu a nájdete ho v cene 8,50 eur. Čo si myslím, že vzhľadom na výhody produktu a tip značky kozmetiky je v poriadku. Za výhodu považujem jemnú a čistú vôňu, nevýhodu sú biele miesta na pokožke. 





SVIEŽA POKOŽKA A PREVOŇANÁ JEMNOU VÔŇOU BYLINIEK? 


Tak toto je za mňa číslo jedna v deodorantoch, ktoré som vyskúšala. Osviežujúci deodorant DR. HAUSCHKA SAGE MINT s vôňou mäty a šalvie je prírodný bio produkt, bez obsahu hliníka, s jednoduchou aplikáciou cez roll-on, vhodný pre vegánov s neskutočne príjemnou, jemnou a zmyselnou vôňou. 

Tento deodorant má výraznú vôňu, ktorá pochádza z výťažkov bylín a jojobového oleja, ktorý má protizápalový a hydratačný účinok. Bylinky ako šalvia zabraňujú zápachu a mäta zabraňuje zápachu, zanecháva pokožku krásne prevoňanú. 

Pri aplikácií nemáte pocit vlhka. Veľmi rýchlo sa vstrebáva, nezanecháva na pokožke mastný film. Toto je deodorant, ktorý naozaj funguje! A v množstve 50 ml za cenu 12 eur je pomerne dosť. Ale za tu príjemnú vôňu, fakt skutočný účinok deodorantu je to cena trošku vyššia, ale oplatí sa investícia. 

Jedinou nevýhodou je asi samotné balenie v skle. Čo môže byť pre niekoho problém. Ale zase výhodu je, že vidíte do vnútra fľaše. Tak napríklad viete koľko produktu ešte máte. Tento produkt sa pýši svojim krémovým zložením. Čo sú všetko výhody produktu. Ďalšou je napríklad aj fakt, že nemusíte nanášať veľa produktu pri aplikácií. Vydrží cca 8 hodín v pohode a nie je vidieť na šatách.  





SPREJ S VÝŤAŽKAMI BAMBUSU A ZELENÉHO ČAJU PRE SVIEŽU POKOŽKU? 


Osviežujúci deodorant v podobe spreju PAYOT RITUEL CORPS 48H je určený pre všetky typy pokožky, bez alkoholu. Chráni pred nepríjemný zápachom až po dobu 48 hodín. Čo môžem povedať, že aj vydrží. Je príjemnej sviežej vône zeleného čaju. Spomaľuje dorastanie chĺpkov a zlepšuje stav podpazušia. 

Pri aplikácií sprej nie je silný, jemný k pokožke podpazušia. Prijemnej jemnej vône. Aplikácia je jednoduchá. Pomocou spreja resp. rozprašovača, cca 15 cm od pokožky vo zvislej polohe fľaše stačí jedno vstreknutie. Pred použitím je dobre pretrepať. 

Nezanecháva fľaky na oblečení, nedráždi pokožku, príjemná vôňa toto všetko považujem za výhodu. V množstve 125 ml za cenu cca 12 eur je to trošku predražené. Pretože zase toľko výhod tento deodorant v spreji nemá. Jednoducho vás nesklame, ale zase ani nenadchne. Na každodenné použitie je vhodný, na cestovanie však veľmi nie. 





NECHCEM TUHÝ DEODORANT, ALE ANI SPREJ? EXISTUJE EŠTE NIEČO INÉ? 


Odpoveď je áno, existuje. A je ním antiperspiračný krém pre ženy BIOTHERM DEO PURE je to krém bez alkoholu, s dlhodobým antiperspiračným efektom a s trojnásobným minerálnym komplexom. Predáva sa aj vo verzií roll-on. 

Tento krém od kozmetiky BIOTHERM obsahuje upokojujúce látky, zabraňuje podráždeniu a vzniku alergií. Má príjemnú krémovú konzistenciu a vydrží dlho cca celý deň.

príjemnú veľmi jemnú neutrálnu vôňu. Nelepí sa na pokožku a nevytvára mastný film. Toto všetko sú skvelé výhody tohto produktu. Balenie je vhodné na cesty. Asi jediná nevýhoda je, že pre niekoho by aplikácia krému mohla pôsobiť nehygienicky. 

Aplikácia je tak ako pri kréme. Aplikovať do podpazušia malé množstvo krému. Jemne treba v masírovať. Celkom jednoduché. 

Za mňa je obrovskou výhodu, že tento produkt prešiel aj pri nadmernom potení. Z čoho som bola milo prekvapená. Produkt samotný vyzerá ako obyčajný krém napr. na ruky, keďže je v plastovej tube v množstve 75 ml za cenu cca 18,50 eur - je to trošku drahší produkt. Ale ak máte citlivú pokožku, nadmerné potenie, tak sa to oplatí. 





A ako si vybrať ten svoj? Pre vás najlepší? Treba prvom rade poznať seba a svoju pokožku. Potom už len zacielite na to čo chcete, prečo to chcete a vyberáte. 

Na trhu je mnoho produktov. Nie vždy je najlepší ten najdrahší či od najlepšej značky na trhu. Aj netradičné značky vedia prekvapiť. Ako to je aj v tomto článku. 

Tak vyberajte podľa seba :) Verím, že som vás inšpirovala. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára