F Tradičná a efektívna americká kozmetika? + 2 tipy na produkty od značky MARIO BADESCU - ŽIVOT PODĽA SEBA

Tradičná a efektívna americká kozmetika? + 2 tipy na produkty od značky MARIO BADESCU

 


Starostlivosť o pleť má byť jednoduchá, rýchla, praktická, jemná a účinná. Aspoň ja to tak vnímam. A snažím sa to dodržiavať. Preto vyberám práve takúto kozmetiku pre pleť aj celé telo. A myslím, že všetko vymenované v sebe zahŕňajú práve produkty od značky MARIO BADESCU. Možno aj preto, že trošku podobne znie aj filozofia tejto značky, čo im iste zaručilo aj trvalý úspech u modeliek, herečiek či žien na celom svete. 



Rozhodla som sa teda vyskúšať túto už tradičnú americkú značku - MARIO BADESCU. Majú množstvo produktov ako napr. denné, nočné krémy, očné krémy, čistiaci olej, sérum, gél či masku... Ja som si prostredníctvom internetovej stránky elnino.sk vybrala tieto 2 produkty. 

Ak by sme ešte chvíľku zostali pri samotnej značke, tak tá vznikla v 60tich rokoch v New Yorku, pritom samotný majiteľ a zakladateľ je rumunský rodák, no najmä chemik a lekárnik. Možno aj preto je táto kozmetika taká dobrá. Kládol dôraz na uvedomenie si vnútornej krásy a dôkladnej analýzy pleti. 

V súčasnosti táto kozmetika bez lepku aj alkoholu, vegánska, netestuje sa na zvieratách a má ekologický šetrní obal. Aktuálna koncepcia značky stále nadväzuje na tradíciu zakladateľa najmä pri používaní čerstvého ovocia, rastlinných látok a iných prírodných ingrediencií. 


KOLAGÉNOVÝ HYDRATAČNÝ KRÉM, DOBRÁ VOĽBA? 



Ako prvý som si na testovanie vybrala tento kolagénový, hydratačný, denný pleťový krém na zmiešanú, citlivú a podráždenú pleť - MARIO BADESCU COLLAGEN MOISTURIZER SPF 15  tento krém v množstve 59 ml je v cene za cca 24 eur. Určený je na spevnenie a rozjasnenie pleti pre dehydratovanú pleť a suchú pleť. Obsahuje kolagén a má nízku ochranu SPF. 

Samotný krém má ultra ľahkú konzistenciu bielej farby. Vďaka kolagénu udržuje pokožku pružnú a zdravú. Bez použitia ťažkých olejoch chráni pokožku pred stratou vlhkosti, ideálne pre suchú pleť, vytvára príjemný filter na tvári po celý deň, u niekoho môže tento filter pôsobiť ako jemne mastný film na tvári, čo môže byť mierna nevýhoda. Pokiaľ ale máte suchú pleť je to výborne. 

Obal samotného krému je mäkký a jemným tlačením dostanete na jedno stlačenie dostatok krému. Ale pri jeho dennom používaní to môže byť problém, trošku chýba obal kelímku. Ak totiž zoberiete viac krému už ho späť nevrátite. Ak ste cca v polke balenia už je problém aj s aplikáciou krému, musíte niekoľkokrát postláčať obal pre dostatok krému. Za mňa je ďaľšou nevýhodou aj samotná tryska. Tryska sa upcháva produktom a pri každodennom používaní stíha v tryske zaschnúť krém a tak prvý krém, ktorý pri opätovnom použití dávate na tvár je suchá kvapka krému, ktorá sa ale príjemne rozotrie.  

Za výhodu považujem dobrú hydratáciu suchej pleti, výborne strebávanie do pleti, obsah kolagénu. Nevýhodou je obal, tryska, samotná aplikácia a môže to byť aj cena. Aplikácia je síce jednoduchá, problém je však spomínaná tryska. Krém je na každodenné použitie, vydrží celý deň. V pohode vydrží balenie cca cez mesiac. 






KOMPLEX NA OBNOVU POKOŽKY? 



Druhým testovaným produktom je omladzujúci pleťový krém - MARIO BADESCU GLYCOLIC SKIN RENEWAL COMPLEX určený pre suchú, zmiešanú pleť, bez ochrany SPF. Receptúra krému je zameraná proti starnutiu a obsahu dostatočného množstva kyseliny glykolovej, pomáha zlepšiť nerovnomerný tón pleti a textúru. Výborný pre suchú pokožku, vytvára príjemný filter na tvári, vydrží celý deň. 

Výhodou je aj samotné zloženie na omladenie pleti a to kyselinu glykolovú, arašidový olej, vitamín E, výťažok z papáje či medu. Krém pri dlhšom používaní naozaj pokožku pleti omladzuje, zjednocuje, zmäkčuje a vytvára jasnejšiu, hladšiu pleť. Toto sú za mňa všetko výhody krému. Najlepšie určite sadne suchej pleti, ak máte mastnejšiu môže prekážať filter, ktorý sa tvorí na pokožke. 

Aplikácia je mimoriadne jednoduchá - funguje ako obyčajný krém. Klasický krémový kelínok umožní nabratie dostatočného množstva krému. Nevýhoda môže byť samotná cena za množstvo 28 g v cene cca 32 eur - je za mňa celkom dosť a v závislosti čo tento krém ponúka, osobne by som si ho nekúpila. V tejto cene sú aj iné alternatívy, takže veľká nevýhoda. Za ďalšiu považujem aj samotnú vôňu. Mne krém musí voňať, tento jednoducho nemá pre mňa pôvabnú vôňu a to je mínus. Ale pokiaľ máte radi organické produkty, možno vám to nebude vadiť. 

Na vôňu si treba zvyknúť, keďže je dosť výrazná. Nie som si istá aj či by to bolo vhodné pre citlivú pleť, resp. pre pleť so sklonom k citlivej, nakoľko tá vôňa je výrazná (subjektívne) a tiež je dosť mastný, no časom môže upchávať póry. Krém je veľmi ľahký na pleti, rýchlo sa vstrebe napriek mastnej konzistencie. Ak ho dáte málo, tak po nejakom čase ani necítite, že ste sa krémovali. 






Produkty sú od dobrej značky, ktorá rozumie ženám. Ideálna na omladenie a viac - menej pre suchú pleť ideálne, v trošku vyššej cene. Majú nejaké nevýhody, ktoré mňa osobne pre túto chvíľu odrádzajú, ale ich obsah a konzistencia je výborná na pleť a k tej mojej veľmi dobre sadli. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára