F Medzinárodný festival duchov a strašidiel BOJNICE 2017 - ŽIVOT PODĽA SEBA

Medzinárodný festival duchov a strašidiel BOJNICE 2017


Po dlhšej dobe zas a znova :) sme na Strašidlách.  Nemôžem si pomôcť, ale vždy sem rada zavítam! Je to úžasné, krásne miesto. Ideálne na relax, oddych s rodinou alebo priateľmi. Alebo len tak na prechádzku sami so sebou :) 

Krásne romantické miesto - hádam jediné na svete.  Nikdy naňho nedopustím. Krásny Bojnický zámok, nádherný park a množstvo pekných miest okolo, napr. ZOO, Sokoliari, Prešporská jaskyňa, Slovenská dedina, Kúpele... 

A samozrejme nikdy si neodpustím a musím si kúpiť kúpelne oplátky :) I keď tu sú len sypané a nie krémové, čo podľa mňa uberá na kvalite. Nikdy by som nepovedala, že je to taký rozdiel ale napr. s kúpeľnými oplátkami v Trenčianských Tepliciach sa to teda nedá porovnať :)


V celom meste je dominantný Bojnický zámok. Veľmi krásny, nádherne zariadený interiér s viacerými vychytávkami :) Okolie je pekné, ale nájdete tu aj samozrejme časti, ktoré by mohli byť udržiavané predsa len trochu viac. Ale dá sa to prežiť :) 

Každoročne prvé dva víkendy patria Medzinárodnému festivalu duchov a strašidiel tzv. strašidlá v Bojniciach. Vždy je téma iná, tento rok je téma: BOSORKA! :) Konečne to má hlavu a pätu a naozaj je tu aj príbeh :P A musím povedať, že aj menej strašia a ide o to dať aj niečo viac ako len strach! 



Vedľa zámku sa nachádza najstaršia lipa na Slovensku - Lipa kráľa Mateja. Každoročne sa konajú k tejto akcii aj trhy/jarmok :) Tu nájdete naozaj všehochuť :) I keď v poslednú dobu mám pocit, že je to o tom istom ... 

Teraz myslím opakovanie sa stánkov a najmä ich umiestnenie pomaly na to isté miesto. Haloooooo veď ľudia si to pamätajú. Kompetentný by sa mohli troška zobudiť a aspoň takýmto malom pozmeniť tieto jarmoky :) 






Tieto zábery sú už zo Slovenskej dediny. Tu nájdete za Bojnickým zámkom. Je fakt malebná s pár vychytávkami :) Práve tu sa dalo priestoru remeselníkom a iným menším prevádzkam. 

Aspoň malé deti môžu vidieť slovenské tradície. A tiež to, že nie vždy to je len o slovenskom kroji. 




No a tu sme už na tradičnom jarmoku.  Tento rok nič neprekvapilo, ani neoslnilo. Definovala by som to asi ako klasiku. 











Nechcem tomuto kraju nadŕžať, ale musím sa priznať. Jednoducho to tu MILUJEM :) 




Tento jarmok by som zhrnula:  veľa remesiel (dali im veľký priestor) a večer sú práve ich drevené stánky (umiestnene rovno pri pódium) vždy prázdne. Viem nedá sa predávať večne, ale končiť skoro tiež nerobí dobre meno, keď priestor priamo pri programe zostane následne celý prázdny. 

Musím pochváliť rôznorodosť stánkov :) Čo je super pretože nepozeráte dookola to isté! 
Posledná fotka sú ovocné vína u mnohých veľmi obľúbený suvenír z jarmoku. Aj môj BOL :P Tento rok som si kúpila tiež. Ale to už nebolo ono to čo som si domov priniesla bolo hádam nejaké pančované čučo :D :D :D Alebo neviem. 

Jeden pohárik dobre, ale druhý už nič moc a mám pocit, že to okolo toho ovocia ani nešlo...  Samé farbivá a umeliny s množstvom alkoholu. Ale veď to nie je VÍNO??? Odteraz už nikdy viac!

Strašidlá pokračujú aj budúci víkend, tak čo prídete ?

by ViErKa16

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára