F Nordic Walking #ajkeďniesomdôchodca - ŽIVOT PODĽA SEBA

Nordic Walking #ajkeďniesomdôchodca



Po dlhšom čase som sa konečne dostala sem k Vám. Keďže mi na Vás záleží, tak v prvom rade sa ospravedlňujem za moju indispozíciu a sľubujem, že sa polepším :) Už som znovu nabehla do pracovného tempa a prehodnotila som aj svoj time managment tak, aby som všetko stíhala. Táto pauzička bola trochu nútená. Dala som si chvíľočku oddych, utriedila si myšlienky, vypla a nabrala energiu. Samozrejme som aj riešila veci, začala som pracovať na ďalších projektoch, o ktorých sa dozviete čoskoro. 


A pracujem aj na nových veciach ohľadne blogu. Ale ako sa hovorí všetko má svoj čas. Všetko aktuálne zdieľam najmä na svojom instagrame, takže všetky info o mne nájdete tam. Každopádne sa mám dobre a užívam si život. Dúfam, že aj Vy! 

Viem, že každý má ciele.  Aj ja ich mám. Aj Vy určite, chcete niečo dokázať! Spraviť? Dostať sa niekam? Je to normálne, že človek sa musí posúvať a isť akoby to povedal správny motivátor -dopredu. Preto robíme veci, ktoré nás posúvajú k nášmu cieľu. Ale nie o tom som chcela. Raz som si aj ja dala taký jeden z cieľov a to, že aspoň jeden celý mesiac budem robiť nejaký šport. To je jedno aký, hlavne aby som pri ňom vydržala aspoň ten spomínaný mesiac. 

Tak som aj začala najprv beh, potom posilka, cvičenie vonku... Ani jeden som nevydržala robiť mesiac. Neviem prečo. Slabá vôla, nebavilo ma to, vždy som si našla niečo lepšie či výhovorku prečo nie. Každopádne bol to pokus, ktorý zlyhal.  A tak som sa dostala k boxu. Box milujem a robím to dodnes. Jasne, že na rekreačnej úrovni, bez žiadnej reálnej bitky. Normálne športovo na precvičenie tela a svalov. A vydržala som viac ako mesiac. A to je perfektné.



ALE! Jedná vec je splniť si cieľ a druhá robiť niečo len tak, že Vás to baví. Áno box už teraz robím dlhšie a baví ma to stále. No Nordic Walking som začala robiť náhodne a bavilo ma to od prvej chvíle. Priznávam zo začiatku som mala skreslené predstavy o tomto športe, napr. je len pre dôchodcov, ľudí ktorí sa chcú hýbať ale nie moc. No dnes viem, že je to celkom makačka. 

Nordic Walking v kombinácií s rýchlou chôdzou a do jemného až prudšieho stúpania dá riadne zabrať. Bol to pre mňa spontánný nápad skúsiť tento šport som rada, že táto myšlienka ku mne zablúdila. Robím to rada aj bez vopred stanoveného cieľu. A hlavne to robím rada. Máte s tým skúsenosti aj Vy? 

Vedeli ste o tom, že Nordic Walking alebo ako to volám ľudovo ja "paličkovanie" má vlastnú slovenskú asociáciu. Pôsobia v rôznych mestách, organizujú kurzy, stretávajú sa a majú súťaže. Môžete sa stať ich členom. Via informácií nájdete na ich stránke tu. Ale samozrejme je to najmä o tom reálne si nájsť čas a paličkovať.  

Prečo to robím ja?  Dôvodov by sa našlo mnoho. Okrem toho, že ma to neskutočne baví. Má to priaznivý vplyv na zdravie, vypracuje Vám to štíhle nohy a pevné ramená, nebolia Vás z toho kĺby a veľmi rýchlo sa pri tom spaľujú kalórie. A nemusíte hľadať a byť odkázaný na žiadne fitnescentrá či posilovne doma v obývačke. Hýbe sa celé telo. Ja pri svojej práci (ako väčšina ľudí) trávim veľa času pri počítači a práve paličkovanie mi pomáha zmierniť bolesti chrbtice a pliec. 

A ešte má tento šport jednú veľkú výhodu. Stačia Vám iba palice (tie stoja od 30eur) a môžete ísť. Športové oblečenie, fľašu vody by ste potrebovali aj pri hocijakom inom športe. 

U mňa tento šport spôsobil, že musím vybehnúť aspoň cca hodinku von (dýchať čerstvý vzduch), aktívne sa pri tom zapojí celé moje telo, cítim uvoľnenie chrbtice a verím, že ma aj iné efekty, ktoré sa prejavia napr. po dlhšom pôsobení a intenzívnejšom tréningu. 
Tak teda do "paličkovania" :)))

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára