F Veľkonočné prázdniny: Oddych, tradície a novinky od firmy Nivea - ŽIVOT PODĽA SEBA

Veľkonočné prázdniny: Oddych, tradície a novinky od firmy Nivea


Veľká noc je pre mňa spojená z jarou :) Jar je krásne obdobie i keď nie moje najobľúbenejšie. Preferujem radšej leto, no na jari je podľa mňa úžasne ako to celé pekne kvitne, prebúdza sa, začína nový začiatok. 

Okrem toho, že Veľká noc je pre niekoho len vajíčka, korbáče, oblievačka, šibačka. Samozrejme, že aj ja to vnímam takto podobne, no s postupným vyšším vekom začínam chápať veľkosť Veľkej noci. Tieto sviatky resp. noc je naozaj Veľká :) Od tohto pochopenia sú pre mňa tieto sviatky o inom. Komercia je síce silná, no nie všemocná a tak sa ju snažím eliminovať aspoň trošku. 


Sviatky u mňa začínajú (ako u väčšiny) už vo štvrtok. Zelený štvrtok je iný. My sme práve založili tradíciu o zelenom jedle. Nie, že by sme to do teraz nedodržiavali, no tvorilo to len menšiu časť jedlá resp. niečo zelené muselo byť na tanieri. Tento rok je to zmena. Jedli sme len zelené jedlo. Polievka z mladého špenátu bola jasná voľba. Keď špenát spracujete dobre, tak odrazu aj chutí lepšie :))) Totiž nikdy mi nejako extra nechutil. 

Práve v tento deň sme začali vyzdobovať aj náš dom. Touto výzdobou to ale nepreháňame. Predsa nie sú to Vianoce. Na stole nemohli chýbať maľované vajíčka, jarná výzdoba, sliepočky a štandarné čokoládové figúrky :)










Tento rok výzdoba bola aj trošku netradičnejšia a to presne o tri krásne voňavé a zamilovania hodné vajíčkové labelina :) Od firmy Nivea mi prišla jarná kolekcia. Tak šup s nimi na stôl. Práve ich testujem. Zatiaľ môžem povedať, že zlaté vajíčko jednoznačne vedie! Uvidíme čím prekvapia tie zvyšné. 




Určite to poznáte jedlo patrí k sviatkom. Ja to ale už niejako nepreháňam. Skôr si doprajem menšie porcie a počas sviatkov sa aj hýbem :) Niečo pod zub Vám ukážem :) Samozrejme nemohol chýbať majonézový šalát (to je bomba no nedokážem si ho odpustiť).  

Syry sú pre mňa kedykoľvek TOP. Okrem toho čerstvá zelenina a nemôžem zabudnúť milujem štiplavé veci - feferónky. Dajú síce zabrať telu ale ich konzumácia stojí zato :) Ďalšiu vec, ktorú milujem sú olivy. Tie musím mať všade. 









Ľadová čokoláda je podľa mňa najlepšia sladkosť všetkých čias. Zbožňujem ju už od detstva a nedám na ňu dopustiť. Viete prečo je ľadová čokoláda ľadová (chuť v ústach)? A to aj vtedy keď nebola v chladničke? Obsahuje ľad? Hypotéza, že ľadová čokoláda obsahuje ľad a ten spôsobuje ľadovú chuť je chybná. V skutočnosti ľadovú chuť  čokoláde vytvára kokosový olej, ktorý obsahuje. 

Okrem sladkosti a rôznych iných prehreškov sme si dopriali aj viacero orieškov. Pre mňa najlepšie sú pistácie, kešu, slnečnicové jadierka, arašidy sú už klasikou. Aké obľubujete Vy?







To čo sme tento rok urobili ako novinku je lávový koláčik :) Poznáte to? Kakaový koláčik plnený horkou čokoládou. Jemne opráškovaný cukrom :) Bol výýýýýborný. Na budúce to skúsim aj s ovocím či šlahačkou. Tento rok sme kôli počasiu nešli nikde a tak sme si dali papučovú kultútu. Čo má niekdy aj výhody :) Ale výlet si isto vynahradím...

Ako ste prežívali sviatky Vy? Doma či na výletoch? 
by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára