F XXV. Medzinárodný festival duchov a strašidiel 2018 - ŽIVOT PODĽA SEBA

XXV. Medzinárodný festival duchov a strašidiel 2018


Tento víkend sa začal ďalší ročník tradičného festivalu Duchov a strašidiel v Bojniciach. Fantastické masky, strašidelná atmosféra, dobrá energia celej akcie. Super, že sa opäť vrátila táto akcia do ulíc mesta. Pamätám si ako malá, keď som tu bola a teraz. Bola to pre mňa krásna spomienka :) Tohto roku je na zámku téma: Vládca času. Tak ak sa nebojíte a máte dostatok odvahy môžete počas nasledujúcich víkendov prísť na Bojnický zámok, kde aktuálne bude strašiť :))) 
Na začiatku sprievodu bol Pálfy a v koči sedela aj herečka Mary Havranová. Masky boli krásne a autentické. Sprievod bol doplnení o dychovú hudbu, mažorentky a zvieratá. V sprievode sme mohli vidieť šľachtu, poddaných, bosorky, čertov a tiež polovníkov, lesníkov, víly, sokoliarov...




Po sprievode sa masky predstavili. Oficiálne sa otvoril festival aj letná sezóna v Bojniciach. Účastníci sa mohli pofotiť z maskami a vyobzerať si ich poriadne. Po sprievode bol krátky kultúrny program. Vonku bolo krásne počasie a tak sa nie len sprievod vydaril, ale tiež prechádzky v okolí zámku. A presne takú sme si dali aj my. 

Okrem fotiek si môžete pozrieť aj video :)






Toto je pre mňa najkrajší strom v Bojniciach. Všetci sa tam fotili :) Brutálne. Nato, že je druhá polka apríla a pred rokom bola ešte riadna zima, tak teraz to bolo o inom. Super, že to takto pekne vyšlo. A to treba využiť. Dali sme si prechádzke po okolí zámku. A samozrejme sme nafotili pár záberov. Ale v takomto prostredí sa radi zamotáte a pofotíte. 






Musím zhodnotiť tento deň zase ako výborný. Kde ste boli Vy? Bojnice mám na skok z domu, takže nepovažujem toto za nejaký veľký výlet. Skôr som si znovu uvedomila, že najkrajší kút v šírom svete je moja rodná zem :)))


Tento víkend bol polopracovný a polooddychový a tak to má byť. Všetko vyrovnané. Nabitá energiou do nového týždňa :) Ako ste Vy trávili krásnu sobotu? V Bojniciach sa začal festival duchov a strašidiel na výbornú a pokračuje ďalej a my s ním. Som zvedavá ako budú tie nasledujúce tri víkendy vyzerať. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára