F Prvý prázdninový víkend - ŽIVOT PODĽA SEBA

Prvý prázdninový víkend


Prázdniny pre všetky deti asi to najväčšie vykúpenie, odmena po celoročnej snahe. Pre mnohých začalo oficiálne leto, tak to je aj u mňa. Toto leto mám vo výhľade a vyzerá to celkom dobre. Začala som doma a rozhodla som sa, že toto leto venujem Slovensku! Dobrá dovolenka je dovolenka na Slovensku. A tým sa riadim. Jasne, že v zahraničí more, pamiatky a pre niekoho iné slnko a vzduch. Každému čo vyhovuje :) 


Prvý víkend som teda venovala Prievidzi a bola som na nultom ročníku festivalu Street PD. Ten vyzeral presne tak ako nultý ročník. Organizátori chceli oživiť námestie, to je dobrá myšlienka, ale s tou realizáciou to niekde zjavne viazlo. V prvom rade festival bol rozdelený na dva dni. Ok človek si povie dobre, no treba tomu prispôsobiť aj program. Tu to dopadlo tak, že vznikali príliš dlhé pauzy, medzery a niektorí umelci nevynikli ako napr. huslista, či ľudia, ktorí maľovali. Na druhej strane priestor  na pódiu dostali ľudia z literárneho klubu, ktorí predviedli vystúpenie - literárne okienko ako keby z pred 20 rokov na RTVS. 

Na festivale boli len lokálny umelci. Tiež rozumiem myšlienke prievidžania pre prievidžanov, či poskytnutie priestoru ľudom z Prievidze na prezentáciu doma. Ale bez niekoho povedzme "headliner" to nebolo ono. Kľudne to mohla byť aj prievidzká dychovka. 

Naopak musím oceniť tých, ktorí vystupovali. Tí boli naozaj dobrí, či to už bol tanečné workshopy alebo vystúpenia. Nápad s citátom na lavičke má tiež niečo do seba. Najviac z celého programu oceňujem "tanec vo fontáne". Ten stál zato. Tam prišlo aj najviac ľudí, tým jasne dali najavo čo ich zaujalo. Pevne verím, že takto vyzeral len nultý ročník a organizátori to prehodnotia do budúceho roka. 









Nedeľa to už bola iná káva :) Boli sme na akcii, ktorá otvárala pre deti leto! V ceste rozprávkovým lesom deti zdoľávali rôzne súťaže a celá sa niesla v štýle rozprávky Alica v krajine zázrakov. Deti mali toho na výber mnoho - jazdu na koni, nafukovacie atrakcie, nemohol chýbať ani kúzelník a mnoho iných zábavných vystúpení. Deti boli za celú cestu odmenení a v maškrtnom dome si mohli vyberať sladkosti podľa vlastnej chuti. Svoje hlavy nie len deti mohli potrápiť na drevených hlavolamoch. Pre dospelých tu bola kávička (fakt chutná) a pivko. Pri peknom počasí sme si urobili improvizovaný piknik a langošom otvorili leto aj my :) 

















Pekne strávený víkend :) Hor sa na ďalšie zbieranie zážitkov! 
by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára