F Toto je podľa mňa slovenský raj :) Aphrodite Rajecké Teplice - ŽIVOT PODĽA SEBA

Toto je podľa mňa slovenský raj :) Aphrodite Rajecké Teplice


Za mňa je toto jednoznačne slovenský kúpeľný raj :) Aphrodita v Rajeckých Tepliciach je pre mňa strop pre všetky kúpele. Krásne interiéry, dokonalé programy pre relax (vodoliečba, masáže) a to všetko v krásnom prostredí Rajeckej doliny. 


Pravidelný čitatelia vedia, že som tu už bola. A rada sa vraciam. Vtedy to však bolo o inom. Bola som tu v zime a vtedy majú tieto kúpele iné čaro! Snehové vločky sa topia pri dopade na vašu hlavu :) a zo všetkých bazénov sa pary ako zo zahriatej lokomotívy. O tom, že táto voda ma neskutočne blahodárne účinky som už písala :)   

Termálna Rajecká voda je klasifikovaná ako prírodná liečivá, stredne mineralizovaná, hypotonická, hydrogénouhličitánovo vápenato-horečnatá, s teplotou 38 stupňov. Lieči choroby pohybového ústrojenstva, zápalové ochorenia centrálneho nervového systému, nervovo-svalové degeneratívne choroby aj choroby z povolania – ochorenia kostí, kĺbov, svalov a šliach. Nie náhodou objavili priaznivé účinky Rajeckej vody už v 14. storočí. Dnes ich môžu klienti využívať vo forme celého radu liečebných procedúr – vodoliečby, balneoterapie, hydromasážnych, perličkových, termálnych alebo uhličitých vaňových kúpeľov. Vhodná je aj na pitné kúry. (Zdroj: Kúpele Aphrodita) 


Okrem iného musím povedať, že táto voda je ideálna aj na pitie a teda pitné kúry :) Najmä pre ideálny pomer horčíka a vápnika 1:2. Ideálne je pitie ráno nalačno, na obed, na večer pred jedlom 1,5L vody. Neviem či to funguje, neskúšala som. Majú tu však novinku a túto vodu si môžete flaškovanú aj kúpiť, príp. ju podarovať, či ako suvenír.   


Pri novinkách ešte zostaneme. Tento rok ich majú hneď niekoľko. Nový natural spa, novinky v saunovom svete, smoothie nápoje v spa bare a mnoho iného. Ja som tu bola v období kedy sa tu akurát konali Letné slávnosti. Tak sme mali malé spestrenie a konečne som videla koncert speváčky, raperky Simi, za mňa je to ok! Fakt je dobrá, okrem nej tu vystúpil aj Kali či Robo Opatovský. 

Rajecká dolina je ideálna aj pre športové aktivity, ako napr. beh, bicykel. 

















Ideálne miesto pre dovolenku, relax a reštart hlavy. A dokonca je to na Slovensku, takže odpadá dlhé cestovanie a vybavovačky s tým spojené :P :) Kde ste trávili dovolenku Vy?

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára