F Tradičná zabíjačka v Bašte pri prameni - ŽIVOT PODĽA SEBA

Tradičná zabíjačka v Bašte pri prameni


Tak ako k jeseni patria kačacie/husacie hody :) A tešia sa veľkej obľube. Tak na koniec jesene, začiatok zimy patria zabíjačky. Zabíjačka pre každého znamená niečo iné. Tradícia, rituál, povinnosť pred zimou, oslava, zábava... 


Pre mňa neodmysliteľne patrí k zime. Chutí mi. Nebojím sa ochutnať zabíjačkové špecialitky (jasné, že nie všetky mi chutia), veď môžete to vybehať :) Tento krát som bola prvý krát v Bojniciach a toto podujatia sa konalo v krásnom prostredí, ktoré len podčiarklo atmosféru akcie. 

Pod prístreškom za Baštou pri prameni ste si mohli vychutnať chutné zabíjačkové špecialitky. Klobásky, zabíjačková kaša, kapustnica, vynikajúce mäso. A to všetko ste mohli zapiť kvalitným vínkom a samozrejme nechýbalo ani pivko. Toto všetko sa dialo pri krásnom trošku chladnejšom slnečnom počasí. Atmosféru tu dotvárala vynikajúco hrajúca ľudová hudba. 








Cele prostredie Bojnických kúpelov sa postupne transformuje na krásne miesto pre prechádzku, oddych či športovanie. A už dávno sa tu zbúral stereotyp, že patrí len kúpeľným hosťom alebo je určený len ľuďom čo si chcú vychutnať kúpeľnú liečivú vodu. 

Aj my sme si dali krásnu prechádzku uličkami po kúpeloch. V súčastnosti je tu už veľa podnikov, ktoré ponúkajú program ako stráviť večer. Vypichla by som Kúpeľnú kaviarničku, ktorá dlhodobo podniká pekné akcie z každého súdku. Podľa mňa tieto kačky majú nato rovnaký názor :) 
Je lepšie raz vidieť ako sto krát počuť tak posúďte na fotkách samy. 

















Tento výhľad z Bašty pri prameni fakt stál zato! Krásne prostredie, pohodička, naozaj krásne vybudovaná nie len Bašta aj okolie. Milo som bola prekvapená celým zariadením, upraveným areálom, krásnym prostredím vo vnútri a dokonca aj kvalitou kávy :) Obsluhu tiež hodnotím pozitívne, milá slečna :) Trošku dlhšie sme čakali na obslúženie, no treba povedať že tu bolo naozaj dosť ľudí. 


Každé ročné obdobie má svoje čaro. Jeseň tiež. Takúto krásnu, slnečnú a teplú jeseň si už ani nepamätám. Boli ste v Bojniciach? Páčilo sa Vám?

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára