F Street food Bratislava - ŽIVOT PODĽA SEBA

Street food Bratislava


Street food sa pomaly, ale isto rozbieha aj u nás. V Bratislave sa už pomaly s pravidelnosťou organizujú street food trhy pred Starou tržnicou. Konečne som sa tam dostala aj ja :) Toto prostredie má svoje zvláštne čaro, ani neviem čím to je. Každopádne tu môžete ochutnať chutné jedlo, ktoré vyhotovia priamo pred Vami. Po celom meste je tiež množstvo prevádzok so street food-om. A jeden taký sme boli navštíviť. Orbis je podľa mňa jednotkou a teda hlavne ich hranolky. 
Hranolky s curry omáčkou sú pre mňa z tohto podniku jednoducho top. Samozrejme ponúkajú aj iné jedlá. No ja vždy volím túto voľbu. Podstata chutných belgických hranoliek je ručná výroba s čerstvého zemiaku. Hranolky sú vyprážané dva krát na hovädzej masti. Omáčka je fakt chutná, zo všetkých najlepšia.

Prostredie na sedenie je vo vnútri naozaj komorné. Preto je dobré ísť na street food za pekného počasia. Stoly vonku pred podnikom majú svoje čaro alebo si môžete jednoducho zobrať so sebou. Super je, že tento podnik svoj odpad aj separuje - papier, plasty. Takže palec hore. 





Na street food-e pred Starou tržnicou si môžete vychutnáť fakt všeličo. Napr.: muránske buchty, trhance, burgre, ale samozrejme aj víno či chutné prosecco. 










Musím povedať, že stánky sú chutné autíčka s krásnym dizajnom. Strategická poloha v starom meste len prispieva na atmosfére. A Vy máte radi street food? 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára