F Sokoliari Aquila Bojnice - ŽIVOT PODĽA SEBA

Sokoliari Aquila Bojnice


Uplynulý víkend sa celý niesol v znamení vtákov J Navštívili sme sokoliarov v Bojniciach. Strávili sme u nich celý sobotný deň. A nie len tam. Sokoliari totiž  otvárali turistickú sezónu v Bojniciach a zároveň oslavovali fantasticky úspech. Pôsobia totiž už 25 rokov. A tak sme s nimi oslávili takto krásne štvrťstoročnicu. Pripili sme si chutným, lahodným a na jazyku sa rozptylujúcim pivkom, ktoré malo aj prízračný názov Zlatý sokol 11 J Výborne nie?!

Preneste sa do čias kráľov, princezien, urodzenej šľachty a zručných sokoliarov. Ak sa chcete cítiť podobne ako v rozprávke Sokoliar Tomáš, zavítajte do Bojníc.
V Bojniciach nájdete sokoliarov v prírodnom amfiteátri stálej scény AQUILA, ktorý sa nachádza asi 100 metrov od vchodu do zámku. Vystúpenia sú tematicky zasadené do dobových čias. Aj preto sú aktéri oblečení vo fascinujúcich dobových kostýmoch a očarujúcu starodávnu atmosféru dotvára aj historická hudba, na ktorú predvádzajú lety rôznych dravcov.
Majestátne dravce si môžete prezrieť celkom zblízka, rovnako ako ich oslnivý prelet nad Vašimi hlavami. Deti sa s dravcami môžu aj odfotiť a pohladkať si ich, vďaka čomu si z návštevy sokoliarov odnesú nádhernú pamiatku.
Predstavenie sokoliarov je spestrené aj kúzelníkom, ktorí deťom predvedie svoje kúzla i čary. Ak si so sebou chcete odniesť aj portrét či kresbičku, pohodlne sa usaďte do kresla a nechajte sa namaľovať od šikovného maliara Majstra Farbičku.
Sokoliari Aquila majú vo svojom repertoári aj divadielko s bábkami, aj bez nich. Deti sa môžu započúvať do pútavých historických rozprávok či naučiť sa pesničku o strašidlách. Toto a viac sa dočítate na ich stránke tu.
No ja sa to pokúsim zhodnotiť autenticky podľa seba! Na margo ich šou. Tá bola naozaj jedinečná, interaktívna, zábavná, vtipná a mimoriadne moderná, prispôsobená súčasnosti. Tato sme sa hravou formou dozvedeli všetko podstatné o našich dravcoch, o aktivitách sokoliarov a tiež sme si spravili ľahký prierez históriou. Hodnotím to veľmi pozitívne a odporúčam ich ísť pozrieť.

Jasne, že som si musela spraviť aj fotku J A miestami som v prírodnom areáli za Bojnickým zámkom mala pocit, že sme v rozprávke Sokoliar Tomáš J Aj keď počasie nebolo nič moc, nám to nevadilo. Veď zlé počasie neexistuje, existujú len zle oblečení ľudia J A tiež sa riadim hesla: slnečné alebo škaredé počasie je to jedno-  veď víkend je to stále J
Okrem sokoliarov sme si pozreli aj Bojnický dvor, nebola som tu prvýkrát, no vždy ma tu niečo prekvapí. Nájdete tu naozaj všetko a môžete si tu tiež spraviť takéto pekné ikonické fotky. Či dokonca chyžu si môžete cez airbnb.sk kúpiť a vychutnať si jedinečný zážitok.  My sme si dali horúcu čokoládu, ktorá síce nebola najlepšia, no ani nesklamala až tak strašne (vtedy jednoducho padla vhod).

A tak sme teda uplynulú sobotu otvorili sezónu v Bojniciach, oslávili sokoliarov Aquila, pozreli si sprievod mestom, večer ohňovú šou a prežili krásny sobotný deň. V tento deň si Bojnický zámok pripravil prekvapenie – do predaja pustil ikonickú bankovku s tematikou Bojnického zámku. A tiež sme sa dozvedeli, že pripravovaný festival sa bude niesť v duchu: Romantický sen. Neviem? Pôjdete? Ja možno aj hej.























V Bojniciach sa ocitneme v priebehu mája ešte veľakrát, vždy je tam veľa akcií a najmä za mňa sú v tomto období najkrajšie. Boli ste tu už niekedy?

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára