F MONDIEU Raňajky v Košiciach a obed v Bratislave - ŽIVOT PODĽA SEBA

MONDIEU Raňajky v Košiciach a obed v Bratislave



Tak toto sa nám podarilo len vďaka tomu, že sme boli na výlete v Košiciach aj Bratislave počas prázdnin. V Košiciach sme si dali raňajky a povzbudili nás do nášho výletu. V Bratislave mám druhý domov, takže tam chodím pozerať len novinky či poriešiť nejaké veci J A tu sme si dali denné menu. Na úvod treba povedať, že všetko bolo úžasne v oboch prípadoch. A celý článok bude o jedle takže nečítajte hladný :) 

Do Košíc sme prišli rýchlikom legendárnym Dargovom. Po presune na Hlavnú ulicu sme išli rovno sem. Veď raňajky sú základ dňa! A je to pravda. Najedli sme sa dosýta a mohli sme pokračovať v spoznávaní Košíc. Dali sme si avokádový chlebík s vajíčkom a druhá verzia bola sladká! Pre dodanie energie J Káva s pridaním horkej čokolády bola geniálna a limonáda s kiwi a rozmarínom príjemne osviežila. Bolo to skvelé. Nemožno čo vytknúť, keďže aj obsluha bola milá a príjemná.














V Bratislave sme si dali obed. S odstupom času ku koncu prázdnin som mala naplánovaný polo pracovný-oddychový výlet do Bratislavy. A tak som si povedala, že Mondieu v Košiciach ma prekvapilo, tak skúsim obed v Bratislave. V tomto meste majú niekoľko pobočiek. My sme si náhodne vybrali pri potulkách mestom tú pobočku v blízkosti Nového mosta. Boli sme tam v čase obeda, takže plnka na terase vonku (krásne počasie) aj vo vnútri. Samí zahraniční návštevníci Bratislavy. Dali sme si 4 jedlá z ponuky. Hneď musím na začiatku povedať, že mali iný jedálny lístok aj ponuku ako v Košiciach. A obsluha nebola, že zlá ale mohla byť aj milšia - za to bola mimoriadne promtná aj pri objednaní či obsluhe. Koláčov ku káve mali neúrekom, že si človek nevedel vybrať. Za to moja káva s lieskovými orieškami bola fakt mega dobrá, ja ľúbim pravú horkú kávu a presne taká bola. 

Jedlo bolo chutné, porcia veľká a naozaj ste sa z toho najedli :) Všetko bolo ako má. Z každého som ochutnala a nezaprela som v sebe chemičku :) Senzorická analýza potravín/jedla musela byť :) Podrobnosťami Vás nebudem zaťažovať len toľko, že najlepšia bola palacinka z hubovo-syrovou omáčkou a bravčovou panenkou! Cenovo sa jedlo pohybuje vyššie a za mňa to nie je reštaurácia, ktorú by som navštívila len tak. Aj preto sme sem zavítali ku koncu augusta a oslávili sme tu moje narodeniny presne s tými ľuďmi, ktorí do môjho života neodmysliteľne patria. 

Podľa mňa najlepšie Vám to jedlo opíšu samotné fotky a nie slová. Takže za mňa to bolo supeeeeer! I keď musím kritický zhodnotiť, že v Košiciach bolo asi o trošičku lepšie čo sa jedla a podniku týka. Ale inak tu bolo dobre a odporúčam Vám to tu navštíviť. 










Mondieu je skvelý podnik, ktorý nie je len v Bratislave. Každý si príde na svoje. Jedlo chutné, nápoje priemerné, dezerty chutné a káva brutálne dobrá. Takže palec hore! Čo sa týka obsluhy tak poviem to tak, že každý môže mať aj svoj zlý deň :)

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára