F Potraviny KRAJ a slovenská SLOWLANDIA - ŽIVOT PODĽA SEBA

Potraviny KRAJ a slovenská SLOWLANDIA


Potraviny Kraj otvorili novú prevádzku v Prievidzi! A tak sme sa boli na to pozrieť. Potraviny sa nachádzajú v novootvorenom komplexe PROcentrum. Takže krásne nové priestory s obchodmi, reštauráciou a kaviarňou. 
Čo sú ale potraviny Kraj? Prečo by ste ich mali navštíviť? A čo vlastne ponúkajú? A poznáte slovenskú značku SLOWLANDIA?
Kraj sú moderné a mladé slovenské potraviny. Vznikli začiatkom roku 2018 a ich koncept vytvorili skupina mladých ľudí. Cieľom bolo priniesť slovenské, domáce a kvalitné potraviny. 

Podstatou týchto potravín je, že ponúkajú slovenské domáce a lokálne produkty. S tým bohužiaľ ide ruka v ruke aj vyššia cena za tovar. Ale pri niektorých potravinách sa to oplatí.

Ponúkajú tovar pre vegánov, vegetariánov, produkty raw či bio. Tiež tam nájdete produkty bez lepku, bez laktózy, bez cukru. Väčšina vecí od regionálnych výrobcoch zo Slovenska. Jednotlivé produkty majú označenia - slnko, tatry, vajíčko... a symboly pre označenie - bio, eko, dia, regionálne... 
Aby som bola objektívna a pravdivá. Nájdete tu  veľa produktov. Rozhodne sa tu oplatia syry, víno a orieškové maslá a čokoladové produkty SNOWLANDIA. Cenovo sú produkty drahšie a musím povedať, že niektoré veci boli na pobočke v Prievidzi naozaj drahšie ako to isté v Bratislave. 








Zastavme sa pri slovenských chutných produktoch z Nitry. Tieto orieškové a čokoládové maslá. Výrobňa je v Nitre a expanduje do celého Slovenska či sveta. Konečne sa dajú kúpiť niekde v obchode a nie len napr. v Starej Tržnici. 

SNOWLANDIA - hneď na úvod si dajme citát zakladateľa a riaditeľa podniku. Ktorý hovorí za všetko. A presne takto aj ich produkty chutia. Sú chutné a niektoré priam neodolateľné. Bez palmového tuku, bez množstva cukru, bez umelých sladidiel a vyrábané poctivým spôsobom, pomaly, poctivo s dôrazom na zdravie a kvalitu. 

“Naším poslaním je vytvárať výnimočné produkty z vyberaných surovín – také, ktoré vždy bez zaváhania ponúkneme aj svojim vlastným deťom.”

Michal Repík

zakladateľ a riaditeľ


Slowlandia ako prvá slovenská firma v histórii získala v súaži Great Taste Awards 3 zlaté hviezdy za Mandové maslo. Úspech zopakovala aj po roku s Neškvarkovou nátierkou. Okrem toho získalo ocenenie  aj množstvo ďaľších našich produktov. Súťaž Great Taste je považovaná za prestížne medzinárodné ocenenie potravín najvyššej kvality.
Ak ste milovník kávy rovnako ako ja, tak Slowtella kávová je brutálna. Ich lieskovce, mandle či pistáciový krém je... nedá sa opísať slovom. A to všetko v recyklovaných sklenených nádobkách. Za mňa ich produkty môžem len a len odporučiť. 




Tak hádam som Vás navnadila na tieto skvelé slovenské potraviny a produkty. Veď na Slovensku máme nie len krásnu krajinu, ale aj kvalitné domáce produkty. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára