F Najlepšia bryndza na Slovensku! Farma pod Vtáčnikom - ŽIVOT PODĽA SEBA

Najlepšia bryndza na Slovensku! Farma pod Vtáčnikom


Pri našich potulkách po Slovensku sme boli pozrieť - kde sa to len vyrába tá najlepšia bryndza na Slovensku? A našli sme sme krásnu, modernú farmu pod pohorím Vtáčnik. Farma pod Vtáčnikom je miestna, lokálna farma pri obci Kamenec pod Vtáčnikom. 
Táto nie až taká historický "stará" farma sa nachádza za dedinou Kamenec pod Vtáčnikom v okrese Prievidza. Dostanete sa k nej úzkou cestou z dediny smerom do hôr. A dostanete sa priamo do areálu farmy. Alebo môže svoje auto odstaviť v dedine a dať si príjemnú prechádzku pri miernom stúpaní smerom hore k farme. 

Pri vstupe na farmu Vás víta informačná tabuľa a samozrejme zvieratá na priľahlých lúkách. Nás vítali kravy :) Okrem kráv tu chovajú aj francúzske plemeno oviec. A s tým súvisí aj ich ponuka. Ich žinčicu kupujem pravidelne a bryndza je naozaj famózna najlepšia je na haluškách. Ale konečne až teraz sme si našli čas a boli ich pozrieť priamo v srdci samotnej výroby. Okrem najlepšej bryndze, ovčej žinčice, ovčích syrov majú v ponuke aj kravské nite či jogurty. Ich čerstvý alebo údený ovčí syr je naozaj fakt, že úžasne chutný, jemný s prenikajúcou ovčou vôňou. 

Okrem stabilnej ponuky týchto výrobkov majú v ponuke aj horský med či mäso. A tu myslia naozaj na všetko, pretože v predajni majú aj pivo či kofolu. To ocenia najmä tí, ktorí prídu pešo po túre alebo na bicykli z neďalekých Bystričian. Škoda, že necítite tu vôňu cez blog či nemôžete sa ponúknuť. Asi treba naozaj navštíviť túto jedinečnú farmu. 

Zároveň je toto miesto ideálne na relax, pohodovú prechádzku, výlet s deťmi či nákup syrových špecialít. Pokiaľ Vám k tomu dopraje aj počasie, je to ideálne miesto. Najlepšie na tomto výlete bolo to, že sme podporili lokálnych našich slovenských farmárov. Jasne niekto by mohol povedať, že cena je úplne inde ako v prípade týchto výrobkoch v hypermarketoch. To je síce možno pravda, ale zároveň aj kvalita je úplne inde. A to uvidíte až keď ochutnáte :) Ich produkty sa dajú kúpiť aj v obchodoch v Bratislave napr. v obchode Yeme. Čo sa týka ceny Vám na fotke nižšie prikladám ich cenník priamo z farmy. Podľa mňa je to ok. 

Priamo na farme pri ich predajni si môžete pod prístreškom priamo vychutnať ich produkty. My sme takto zjedli na šupu čerstvý ovčí syr a padol aj liter ovčej žinčice. Medzi tým sme sa kochali krásnou slovenskou prírodou či zvieratami. Doma sme si urobili halušky, kde sme použili ich bryndzu :) a boli ... Tip?  No, výborne.  
























Možno som Vás navnadila na netradičný výlet na farmu, kde spojite príjemné s užitočným :) 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára