F Legenda tatranských horských chát aj u vás doma? TATRATEA vždy zahreje aj poteší - ŽIVOT PODĽA SEBA

Legenda tatranských horských chát aj u vás doma? TATRATEA vždy zahreje aj poteší

 

Každá dobrá túra si zaslúži odmenu. Každý sa odmeňuje inak. Ale len pravý turista a vo Vysokých Tatrách vie čo je legenda. Proste tatranský čaj k poriadnej turistike, aj tej lanovkovej proste patrí. Pri objavovaní krás Vysokých Tatier som si už zvykla na odmenu, vždy to bolo niečo iné. Ale tatranský čaj vždy vedel potešiť. A myslím, že nie som sama.

Tak som sa rozhodla, že otestujem hneď 3 druhy tatranského čaju. Aby som to uviedla na pravú mieru, nebola som na to sama a trvalo mi to riadne dlho. Tatranský čaj a celá spoločnosť už ani zďaleka nie je len o tomto jednom type produktu. Ponúkajú širokú škálu produktov, ale klasika je klasika.


Volila som tieto druhy len z toho dôvodu, že ma zaujal obsah. Mám na mysli arómu, príchuť či zloženie. Viete, už to nie je len nič nehovoriaci obsah napr. 60 bylín. Zrazu viete čo pijete a načo je to dobré. Už to nie je zďaleka len pôžitok po dobrej túre. Je to celá veda. 

 

LEGENDA TATRANSKÝCH HORSKÝCH CHÁT AJ U VÁS DOMA? STAČÍ SI LEN VYBRAŤ?

 

Takže mňa najviac zaujali tieto druhy tatranského čaju. Začnime hneď na úvod starou dobrou klasikou. Za mňa najtypickejší tatranský čaj. Čierny čaj v kombinácií s ovocnými šťavami. Najskôr jemný lieh, ktorý Vás vie ale poriadne rozpáliť. Pre niekoho trošku vyššie percento, ale na kvalite to len pridáva.

Ďalším dobrým druhom je o niečo percentuálne nižší Herbal tea. Ale tu Vás jednoznačne prekvapí jeho chuť. Cítite výrazne totiž hrozienka, figy a sladkosť na jazyku. Tento čaj Vás až tak veľmi nerozpáli. Ale odporúča sa podávať po stolovaní, pretože napomáha tráveniu. Je to extrakt z 30 bylín, ktoré majú protizápalové účinky, tak spojíte dve v jednom.


No a posledným druhom a za mňa jednoznačne najlepším druhom je tento Roseship and sea buckthorn. Neskutočná chuť zmesi bylín obohatenej o šípky. A tak sa Vám veľmi ľahko a rýchlo navodí príjemná jesenná atmosféra pri šálke čaju. Tým, že obsahuje rakytník, pridá sa príjemná sviežosť. Tento druh mi chutil zo všetkých úplne najviac!

    

Štýlové balenie, rôzne veľkosti produktov, adventný kalendár či darčeková vianočná krabica pre fajnšmekrov to nájdete na ich e-shope. Dva pamätné poháriky na Vysoké Tatry či ploskačku na dobrú túru a tašku, ktorú mám stále poruke si môžete vybrať tiež. Ja osobne totiž milujem tie darčeky a veci všeobecne, na ktoré sa pozriem a hneď si vybavím zážitok, spomienku, príhodu. A takto je to aj v tomto prípade. Na adventný kalendár v podobe 24 druhov tatranského čaju si ozaj netrúfam. Ale toto je podľa mňa aj krásny a praktický darček, veď pozrite sa na tie krásne dizajny fľašiek. 

 

Viete čo je úžasné, že môžete mať legendu tatranských hôr doma. A dokonca si ju vychutnať hneď na niekoľko spôsobov. Ale tie Tatry k tomu proste patria. Hneď by som tam šla.

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára