F Príjemné mesto na východe Slovenska? Prešov - ŽIVOT PODĽA SEBA

Príjemné mesto na východe Slovenska? Prešov


A od Prešova, a od Prešova.... je asi stará ľudová pieseň, proste ju už poznám roky. A konečne som sem zavítala. Vždy keď som bola na východe som mala hneď prvú voľbu Košice, veď mesto a metropola východu. A Prešov vždy ušiel nejako bokom. No teraz som si naň našla čas. 


Prešov je krajské mesto v Prešovskom kraji, toto vyznelo divne. Ale je to proste krajské mesto. Pomerne veľké, rozložené ale centrum je za mňa veľmi príjemné. Pre turistu dobre a ľahko zorientovateľné. Je to 3. najľudnatejšie mesto na Slovensku. Leží v blízkosti rieky Torysy a história siaha až do doby kamennej a toto teraz nie je sranda, ono je to fakt a mesto má veľmi bohatú históriu. 

Nájdete tu veľa divadiel,  ale najznámejšie je Divadlo Jonáša Záborského a tiež múzeí a galérií. Toto mesto dostalo aj prezývku - mesto hudby a každoročné podujatie - Dni mesta Prešov vytvára pre hudobné koncerty tú správnu klímu. 

Hlavná časť centra mesta je v podstate námestie na ulici. Hlavnou dominantou je kostol a priľahlý park z druhej strany, normálna cesta s premávkou MHD. Malé obchodíky a sem tam drobná kaviareň len dotvárajú príjemnú atmosféru mesta.  





 Určite sa sem choďte pozrieť a ja nabudúce si dám viac času na pozretie pamiatok aj z blízka. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára