F Vyhliadková veža Bojnice - ŽIVOT PODĽA SEBA

Vyhliadková veža Bojnice


Takže aby sme si to zhrnuli hneď na začiatok o tejto atrakcií v Bojniciach už jeden článok bol. A keďže sa nechcem opakovať, zhrniem to veľmi stručne. 

Nad mestom Bojnice vyrástla unikátna vyhliadková veža s prevýšením asi 30 metrov. Ide o pomerne náročnú technickú stavbu, ktorá nemá na Slovensku obdoby. Vyhliadková veža v Bojniciach sa inšpirovala podobnou vežou nachádzajúcou sa na Morave.

Z vyhliadky sa Vám naskytne pôsobivý výhľad na okolitú krajinu, Bojnický zámok a jeho okolie i na Prievidzu, ktorá nie je bežne vidieť z menšej výšky. Súčasťou stavby je i tobogan, ktorým sa odvážni návštevníci môžu spustiť z vrcholu veže nadol.
Vyhliadková veža sa nachádza v zalesnenej časti, západne od Bojnického zámku. Leží neďaleko Bojnickej kalvárie a kaplnky sv. Vendelína v lese. Do lesa vedie spevnená cesta vhodná bicykle alebo kočíky a vedú sem značené turistické trasy z Bojníc aj od Bojnických kúpeľov. V budúcnosti sa plánuje dokonca lanovka od termálneho kúpaliska Čajka. Vstup na vyhliadku je kontrolovaný a spoplatnený. Cena dospelého lístka je 8eur (deti 4eur), tobogán 1eur. 
Pri vyhliadke sa nachádzajú aj šmolko domčeky, ktoré vytvorili hotovú dedinku. Vstup je bezplatný a ocenia ho najmä deti :) 
No a keďže sa naozaj nechcem opakovať, tak všetko podstatne si môžete prečítať v mojom "staršom článku" presne tu!
Tento článok je teda len akýmsi "abdejtom" toho čo sa tu zmenilo, pribudlo, vystavalo, skultúrnilo, dotvorilo. Stručne to zhrniem,  fotky hovoria za seba :)
V prvom rade pribudli dve krásne vežičky hneď pri vstupe s nápisom atrakcie - ČAJKA V OBLAKOCH. Magnetky si môžete kúpiť v stánku popri ceste smerom hore (aj dole - je tam len jedna). Šmolko dedinka je dotvorená malými hríbikmi a poteší aj dospelákov :) Tesne pod vyhliadkou vyrastá nová reštaurácia a konečne tam pribudli poriadne, slušné, kulturné verejné toalety, ktoré sú fakt vybavené ako sa 21.storočie patrí. Samotná vyhliadka je geniálna. A keď vystihnete krásne slnečné počasie je hádam o 100% krajšia :D 






















Ak ste tu ešte neboli tak najvyšší čas prísť. Verím, že si cez leto nájdete čas spoznávať aj krásne kúty Slovenska! 

by ViErKa

CONVERSATION

1 Comments: