F KOŠICE TRIP 2019 - ŽIVOT PODĽA SEBA

KOŠICE TRIP 2019



Tohtoročnú prázdninovú jazdu sme začali v Košiciach. Odkiaľ sme sa presunuli na Detvu a následne ďalej. O Detve si už článok môžete prečítať tu. A o zvyšku Vás budem informovať! ALE teraz poďme ku Košiciam. Bolo toho toľko, že článok píšem až teraz, ale Vy čo ma sledujete na Instagrame či Facebooku viete o všetkom ako prví. V prvom rade Vám chcem povedať, že video z Košíc je už nejaký čas na Youtube. Áno opäť som začala aj natáčať a hrať sa trošku s video. Neviem ani prečo, no dostala som chuť. 

A musím povedať aj keď s Vami (čitateľmi) mám prepísaných už množstvo písmen tak video má predsa len inú atmosféru a môžete cezeň preniesť aj trošku inú message. Takže pozrite video:


Košice sú podľa môjho názoru malé mesto (na pozeranie pre turistu), ktoré krásne spája moderno s históriou. Zachovali si krásnu Hlavnú ulicu s pamiatkami na začiatku ktorej sa nachádza hotel Hilton, OC Dargov a OC Aupark. Na Hlavnej ulici je množstvo kaviarní, reštaurácií, podnikov. Výborná raňajkáreň a kaviareň zároveň – Mondieu café ( o tom bude samostatný článok na blogu) a kultúrnych pamiatok, kostolov ale aj Ústavný súd a iné inštitúcie. Celá ulica končí námestím maratónu mieru. Táto akcia sa koná vždy na jeseň, v októbri, a má v meste dlhoročnú tradíciu. O tom ako som bežala na tejto akcii aj ja, si môžete prečítať článok tu.

Po celých Košiciach – užšie a širšie centrum jazdy košický expres CASSOVIA NOSTALGIA. My sme sa odviezli po širšom centre mesta. Bolo to s odborným výkladom a musím povedať, že sme sa dosť veľa zaujímavých vecí dozvedeli. Celú jazdu vláčikom nájdete vo videu.

Ďalšou peknou atrakciou mesta je fontána resp. dve fontány. Jedna je pri štátnom divadle – krásna fontána so znameniami zo zverokruhu. A druhá z druhej strany strany štátneho divadla smerom k Dómu sv. Alžbety – táto fontána spieva známe melódie a po 21 hodine aj krásne svieti (tiež ju môžete vidieť vo videu). Samotný Dóm sv. Alžbety je veľkou atrakciou mesta. No pre nás bolo super si dať aj kávu či Aperol v jeho tesnej blízkostí. Vo veľmi milej sympatickej kaviarničke. Myslím, že viac Vám povedia fotky samozrejme okrem videa. Na záver výletu sme neodolali a vyskúšali sme na stanici burger košičan, priemerný burger, ktorý na stanici pred odchodom vlaku poteší.
































Košice sú krásne! Majú svoje neopísateľné čaro. Ale za mňa Vám postačí jeden max. dva dni na ich pozretie.


by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára