F Wellness Hotel Patria**** len pre bohatých? Ako si užiť víkend vo Vysokých Tatrách + niekoľko tipov na zážitky! - ŽIVOT PODĽA SEBA

Wellness Hotel Patria**** len pre bohatých? Ako si užiť víkend vo Vysokých Tatrách + niekoľko tipov na zážitky!



Vysoké Tatry sú krásne Slovenské hory. Toto zrejme vedia všetci Slováci. A ak nie, mali by to hneď napraviť. Vysoké Tatry sú zároveň miestom pokoja, oddychu, prírody... Mohli by sme vymyslieť nespočetne množstvo alternatív čo všetko sú Vysoké Tatry. Ja som tu už bola niekoľkokrát. Môžete si pozrieť staršie články. Vysoké Tatry sú naozaj hory plné zážitkov. No tento raz som tento výlet poňala netradične. Ubytovali sme sa v jednom z najstarších tatranských hotelov a vyskúšali sme novinky v Tatrách. Písala som o nich samostatné články, preto sa v tomto pozrieme na samotný hotel. Už v názve článku je otázka. Na ktorú odpoveď nájdete, ak budete čítať ďalej. 



 KEĎ MÁ 4 * AUTOMATICKY JE DRAHÝ?


Hotel Patria **** je ikona na Štrbskom plese. Neviem presne od kedy tu stojí, ale určite je to večnosť. V súčasnosti prešiel miernou rekonštrukciou. A tá sa teda vyplatila. Tento hotel sme si štandardne zarezervovali cez booking.com Perfektne nám zapasoval aj predĺžený víkend na začiatku leta. Cena hotela bola primeraná pre 4 člennú rodinu a 2 izby vybavené v štandarde s možnosťou využitia Wellness a samozrejmosťou boli raňajky. Nejdem písať priamo cenu, pretože tá sa mení. Treba si hotel zabookovať skôr a všetko je možné. A to je aj odpoveď na moju otázku v názve článku. Tento hotel nie len pre bohatých, napriek tomu, že leží v luxusnej časti Štrbského plesa a svojou polohou je mimoriadne strategický. Rozhodne nie je nedosiahnuteľný aj pre priemerne zarábajúceho človeka. 

Ako sa hovorí, že čo človek chce, to aj má. Tak tu to platilo tiež. Dokonca počas nášho ubytovania sme stretali množstvo rodín s deťmi, celé rodiny. Samotný hotel dýcha históriou, ktorú krásne dotvorili do moderného šatu. Neverím, že je niekto, kto by tento hotel nepoznal (z vonku určite všetci). Vo vnútri Vás privíta široký a priestranný vestibul s recepciou na boku. 

Čo je skvelé, tento hotel má hneď aj obchodík so suvenírmi, takže nemusíte chodiť po žiadnych stánkoch. My sme si tam kúpili pamätné oplátky, to je inak skvelý suvenír. Poteší a aj je užitočný :) V tesnej blízkosti recepcie sa nachádza aj Lobby bar a mini jedáleň. Na rovnakom poschodí je aj jedáleň, kde sme mali raňajky, večere. Inak musím povedať, čo sa jedla týka bola mimoriadna rozmanitosť a naozaj to bolo aj chutné. Veď s prázným žalúdkom človek ďaleko nezájde. Takže jedlo hodnotím veľmi dobre. 

Tu na jedlo vsadili aj svojou druhou reštauráciou - Vatra club. Tento priestor je už na inom poschodí ako recepcia. Ale zato je to miesto, kde môžu ísť aj neubytovaní ľudia a využiť možnosti slušného jedla v reštaurácií či vyskúšať grilované špecialitky. Ich burger bol neskutočný. A tom som ich už teda pojedla :) Čo je skvelé táto časť hotela je neďaleko od samotného plesa, má vonkajšiu terasu, vo vnútri môžete využiť bowling, biliard. 

A teraz poďme k samotnej izbe. Celý hotel je bezbariérový. Izba je menšia a pôsobí stiesneno. Ale to všetko len na prvý pohľad. Predsa hotel je starší a to na priestore odrazilo, všetko sa nedá zmeniť. Posteľ bola v poriadku, i keď si myslím, že matrac mohol byť tvrdší. Vybavenie izby bolo v štandarde. No ale všetko bolo zrazu nepodstatné, keď človek uvidel ten krásny výhľad na samotné Štrbské pleso. 


INÁ FORMA ODDYCHU VO VYSOKÝCH TATRÁCH? TATRANSKÝ WELLNESS


Samostatnou kapitolou je Wellness. Tak ten u mňa bodoval asi najviac. Pretože už mám čo to pochodené. Nebolo to najlepšie čo som zažila, ale mimoriadne spokojná som bola. Bazén s možnosťou zaplávať si aj počas rána je super. Dokonca tu bola vyčlenená aj časť pre deti. Samotné vírivky a sauny boli v zadnej časti. Dokonca niektoré aj vonku priamo v lese a v mini domčekoch, ktoré pripomínali drevené zruby. Ich tématické názvy nemali chybu. 
 
Sauny neboli prepchaté a ľudia, keďže tu boli rodiny a deti boli zväčša v bazénovej časti. Vonkajšia časť wellnessu ma príjemne prekvapila, v dobrom samozrejme. Oddychové zóny na regeneráciu, dostatočné množstvo lehatiek či mini občerstvenie (voda, citronáda, jabĺčko) zadarmo bolo tiež príjemné prekvapenie. No a nemôžem zabudnúť ani na milý a ochotný personál, ktorý vedel poradiť, pomôcť a  bol vždy ústretový k hosťovi.
 
Inak v samotnom Lobby bare mali strašne chutné zákusky, ktoré vyzerali aj chutili skvelo. A ich káva ani nehovorím. Drinky mali drahšie ako som čakala a výber tiež bol obmedzený. Za to mali vína mimoriadne kvalitné. Musím povedať, že mali aj moje dve obľúbené vinárstva Berta či Grand bari. 

 

AKO SI UŽIŤ SKVELÝ VÍKEND V TATRÁCH?  

 

Ak sa chce zdržať len na samotnom Štrbskom plese je to v poriadku. Tiež tu máte čo robiť. Samozrejme ako prvé je turistika a užiť si výhľady z hôr. Predné Solisko je skvelá voľba. Buď peši alebo sa môžete pod vrchol vyviesť aj lanovkou. Nestojí veľa a zážitok máte zaručený. Myslím, že toto je aj najnavštevovanejšia časť Tatier. Aspoň podľa mňa. 
 
Hore máte skvelý výhľad a to ani nemusíte ísť priamo k vrcholu. Na občerstvenie máte hneď dve možnosti a vlastný batoh tiež :) No ja Vám odporúčam Chatu pod Soliskom. Totiž nikdy nesklamali. Majú tu bohatú ponuku jedla, rýchlo Vás obslúžia. Vynikajúco varia, majú chutnú makovú štrúdľu a skvelý tatranský čaj :) 

Ďalšia mimoriadne dobrá atrakcia je mnohými ľuďmi zatracovaná vyhliadková veža - Tatras Tower. Podľa mňa je to skvelo riešená, do prostredia zapadajúca (to len v telke vyzerá tak hrozne) vyhliadková veža. Je bezbariérová, myslia aj na psi a ponúkajú krásne výhľady na hory aj doliny Slovenska. Nie každý dokáže ísť na lanovky či vyjsť hore do vrchov, treba myslieť aj na týchto ľudí, pretože aj oni majú právo vidieť krásu Tatier. Tiež je táto novinka finančne dostupná. A podrobnejšie som o nej písala celý článok. 

No a v neposlednom rade samotné Štrbské pleso. Jeho hladina, prechádzka okolo, ikonické fotky či člnkovanie sa na Štrbskom plese sú krásne momenty z Tatier. Večerná prechádzka alebo ranný beh okolo plesa - všetko má niečo do seba a hlavne vždy Vás to vie prekvapiť aká krásna je naša príroda :) 


































Proste v tomto hotely máte pocit, že ste na MIESTE KDE VÁM TATRY PATRIA :) Skvelo to vystihli aj vo svojej hotelovej reklame. Naozaj tu máte tento pocit. Bol to skvelý víkend v Tatrách a neľutujem ani jedinú chvíľku. Je tu proste krásne. A zase sa mi potvrdilo napriek všetkému ako na Slovensku máme, je to proste krásna krajina, ktorú treba objavovať. Tak čo, pôjdete aj Vy? 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára