F 4 kúty Slovenska, ktoré sa oplatí vidieť! - ŽIVOT PODĽA SEBA

4 kúty Slovenska, ktoré sa oplatí vidieť!


Tento rok bude špecifický asi vo viacerých slovách, zmysloch... Rok 2020 sa určite zapíše do dejín aj na mojom blogu, nie len v osobnom živote. Už na Silvestra som povedala tesne pred polnocou, že tento rok mám len jediný cieľ - prežiť! A to som ani nevedela, čo všetko sa v tomto roku udeje. Blog je ovplyvnený tiež. Zrejme to bude historický najmenší počet článkov v roku! Kedže je júl dá sa čo to už predpokladať. Verím, že druhá polka roka to zachráni. Uvidíme, každopádne som optimista. 

A preto by som Vám chcela priblížiť z môjho pohľadu miesta Slovenska, ktoré sa oplatí vidieť. Vybrala som 4 - pre mňa najlepšie miesta, kde si príde na svoje asi každý. 

Tak začnime hneď na úvod v mojom milovanom meste - BOJNICE.  Toto miesto je dominantné najmä pre krásny zámok a jeho okolie. Tiež tu nájdete fantastické kúpele, ktoré rozhodne nie sú len pre ľudí 65+. Ale to pochopíte až keď to zažijete. Samozrejme by ste nemali vynechať národnú ZOO, ktorá je krásna, veľká a neustále sa vylepšuje. V okolí sa nachádza aj Vyhliadková veža Čajka v oblakoch či Sokoliari, ale o tom som už samostatne na blogu písala. 









Ak pôjdeme trochu ďalej dostaneme sa do krásneho historického mesta BANSKÁ ŠTIAVNICA. Toto mesto ohúri hneď na prvý pohľad. Úzke uličky, starobylé centrum, viacero historických pamiatok, slávna Marína a banka lásky, vynovená kalvária či pohľad na Štiavnické vrchy. 

Toto mesto má čo ponúknuť aj náročnému návštevníkovi. Kalvária je krásne zrekonštruovaná a z jej vrchola máte priam nádherný výhľad na celé mesto. Článok o kalvárií nájdete tu.

V historickom centre mesta nie je núdza o podnety. Doslova na Vás dýcha história. Pamiatky, úzke uličky, nový a starý zámok či rôzne múzeá, stačí si len vybrať. A dokonca si môžete prečítať aj najdlhšiu zamilovanú báseň na svete, ktorú napísal Sládkovič pre svoju Marínu a tak objaviť banku lásky :) Podrobnejšie informácie o tomto meste nájdete zhrnuté v mojom článku tu.







Slovensko je bohaté na historický významné mestá. Prejdime k ďalšiemu - NITRA. Toto mesto je historický najstarším slovenským mestom.  Starobylé uličky Vás navedú priamo k hlavnej dominante mesta - Nitrianský hrad. Za zmienku stojí aj divadlo Andreja Bagara či dlhá ulica mestom s množstvom obchodov a reštaurácií. V lete po meste premáva nitriansky vláčik, ktorý Vás zavedie na najväčšie dominanty. Nitra je tiež mesto s veľmi krásnou kalváriou a neskutočným výhľadom na celé mesto. Skúste ísť pozrieť! Viac o Nitre sa dozviete tu.






A dorazili sme podľa mňa do najkrajších kúpeľov na Slovensku. Afrodita RAJECKÉ TEPLICE. Sú jednoznačne top! Kúpele rozhodne nie sú už len pre ročníky 65+. Veď masáž, bazény, vodné turbíny, leňošenie, vodný aerobik, sauny či účinky minerálnej horúcej vody si vie užiť každý. Ak ste to ešte nevyskúšali prichádzate o veľa. Takto oddýchnuté telo sa Vám poďakuje. A to k tomu v krásne upravených priestoroch, kde máte pocit, že ste v zahraničí. Pozrite sa na to podrobnejšie tu. 





Verím, že som Vás na niektoré mesto Slovenska navnadila :) A či si už vyberiete Bojnice, Nitru, Banskú Štiavnicu či Rajecké Teplice prajem Vám krásny zážitok! 


by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára